Ο Στίβεν Χόκινγκ πάει στο διάστημα με την Virgin Galactic - iefimerida.gr

Ο Στίβεν Χόκινγκ πάει στο διάστημα με την Virgin Galactic

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πίστευα ότι κανείς δεν θα με πάρει εκεί» υπογράμμισε ο παγκόσμιας φήμης κοσμολόγος και φυσικός Στίβεν Χόκινγκ.

Ο καθηγητής του Κέιμπριτζ δήλωσε στην Good Morning Britain ότι ποτέ δεν φανταζόταν πως κάποτε θα ταξιδέψει στο διάστημα αλλά όταν «ο Richard Branson μου προσέφερε μια θέση στο Virgin Galactic, είπα αμέσως το ναι».

Η εταιρεία διαστημικών πτήσεων Virgin Galactic του Richard Branson, ευελπιστεί να μπορεί σύντομα να πραγματοποιεί το όνειρο πολλών ανθρώπων να ταξιδέψουν στο διάστημα. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είχε δηλώσει πως θα έκανε την πρώτη πτήση το 2009 αλλά το πλάνο αναβλήθηκε καθώς σε αυτήν την προσπάθεια αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα.

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, ο Χόκινγκ ανέφερε πως «τα τρία παιδιά μου με έχουν γεμίσει με απίστευτη χαρά, αλλά μπορώ να σας πω ότι θα είμαι ακόμη ευτυχέστερος αν μπορέσω να ταξιδέψω στο διάστημα».

Ο καθηγητής σχολίασε επίσης την πολιτική άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο αποκάλεσε «δημαγωγό» και του οποίου η Προεδρική παρουσία τον κάνει να νοιώθει ανεπιθύμητος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. «Η προτεραιότητα του είναι να ικανοποιήσει τους εκλεκτούς του που δεν είναι ούτε φιλελεύθεροι, ούτε τόσο καλά ενημερωμένοι» είπε ο Χόκινγκ.

Επιπλέον, άσκησε κριτική στον Jeremy Corbyn, οπού κατά τον Χόκινγκ προσπαθεί να απεικονίσει τον εαυτό του ως «ακροαριστερό, κάτι το οποίο δεν είναι». Λόγω των απεικονίσεων που λαμβάνει μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο καθηγητής πιστεύει ότι δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση ο Corbyn να νικήσει κάποιες εκλογές.

Τέλος, επεσήμανε πως αν το Brexit πρέπει αναγκαία να συμβεί, τότε καλό θα ήταν να μην συμβεί με τον «απομονωτικό και εσωστρεφή τρόπο που το Συντηρητικό Κόμμα επιθυμεί». Προειδοποίησε τους πολιτικούς ότι θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι η Βρετανία θα κρατήσει όσο περισσότερους δεσμούς γίνεται με την Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο και δήλωσε πως η έξοδος από την Ευρώπη «απειλεί το στάτους της Μεγάλης Βρετανίας ως η παγκόσμια κυρίαρχος στους κλάδους της επιστήμης και της καινοτομίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χόκινγκ Virgin Galactic Branson διάστημα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ