Σερβιτόρος στην Καλιφόρνια ζήτησε από Λατίνες πελάτισσες να αποδείξουν τον τόπο διαμονής τους - iefimerida.gr

Σερβιτόρος στην Καλιφόρνια ζήτησε από Λατίνες πελάτισσες να αποδείξουν τον τόπο διαμονής τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 23χρονη Μπρέντα Καρίλο, η αδελφή της και οι δύο φίλες τους δεν πίστευαν τα αυτιά τους όταν άκουσαν το σερβιτόρο ενός εστιατορίου στην παραθαλάσσια Χάντικτον Μπιτς στη νότια Καλιφόρνια να τους ζητά να αποδείξουν τον τόπο διαμονής τους πριν τις σερβίρει.

Οι κοπέλες σκέφθηκαν προς στιγμήν μήπως τους κάνει κάποιο αστείο σερβιτόρος «αλλά δεν χαμογελούσε», είπε η Νταϊάνα Καρίλο.

«Δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι προσπαθούσε να αστειευτεί ή ίσως να φλερτάρει μαζί μας», δήλωσε η 24χρονη Λατίνα.

Σερβιτόρος στην Καλιφόρνια ζήτησε από Λατίνες πελάτισσες να αποδείξουν τον τόπο διαμονής τους | iefimerida.gr 0

To bacon bar του εστιατορίου Saint Marc

Αφού παραπονέθηκαν για τη συμπεριφορά του σερβιτόρου στον ιδιοκτήτη του “Saint Marc” οι τέσσερις φίλες σηκώθηκαν κι έφυγαν.

Τέτοια περιστατικά, ακόμη και επιθέσεις εναντίον ανθρώπων που οι δράστες υποπτεύονται ότι είναι παράτυποι μετανάστες έχουν γίνει πολλές φορές πρωτοσέλιδο μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έκανε προεκλογική εκστρατεία με μια σκληρή αντιμεταναστευτική ατζέντα.

  • Τον Φεβρουάριο ένας άνδρας 51 ετών άνοιξε πυρ σε μπαρ στο Κάνσας εναντίον δύο Ινδών με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ένας εξ’ αυτών κι ένας θαμώνας που προσπάθησε να εξουδετερώσει τον ένοπλο. Ο δράστης ρώτησε τους Ινδούς, που εργάζονταν νόμιμα στην εταιρεία δορυφορικής πλοήγησης Gamin, αν έχουν βίζα και φώναξε: «φύγετε απ’ τη χώρα μου».
  • Στις αρχές Μαρτίου ένας άγνωστος πλησίασε έναν Ινδό Σιχ σε προάστειο του Σηάτλ και του είπε «γύρνα στην πατρίδα σου», προτού τον πυροβολήσει στο χέρι...
Σερβιτόρος στην Καλιφόρνια ζήτησε από Λατίνες πελάτισσες να αποδείξουν τον τόπο διαμονής τους | iefimerida.gr 1

Η Γκιγιερμίνα Καρίλο (κέντρο) ήλπιζε ότι οι κόρες της Άνα, Έλβια Ζαράτε, Ντιάνα και Μπρέντα δεν θα βίωναν τις διακρίσεις που έζησε εκείνη όταν μετανάστευσε στις ΗΠΑ απ' το Μεξικό.

Η Καρίλο και η αδελφή της γεννήθηκαν στην Καλιφόρνια. Η μητέρα τους μετανάστευσε στις ΗΠΑ απ’ το Μεξικό πριν από 30 χρόνια. Οι δύο αδελφές είπαν στους Los Angeles Times ότι δεν είναι για τους εαυτούς τους που ανησυχούν. «Πιο πολύ φοβάμαι για άλλα μέλη της κοινότητάς μου, ανθρώπους που είναι μετανάστες», λέει η 24χρονη. «Αν τους συνέβαινε κάτι τέτοιο είμαι σίγουρη ότι θα φοβόντουσαν να το καταγγείλουν.»

Το εστιατόριο ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό μέσω των social media και ανακοίνωσε ότι ο σερβιτόρος απολύθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ