Bild: Οι γερμανικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει από τον Νοέμβριο για «τρομοδέματα» από την Ελλάδα - iefimerida.gr

Bild: Οι γερμανικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει από τον Νοέμβριο για «τρομοδέματα» από την Ελλάδα

Φωτογραφία: AP/ Michael Kappeler
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γερμανική κυβέρνηση είχε ήδη ενημερωθεί από τον Νοέμβριο, από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, για τον κίνδυνο αποστολής πακέτων με εκρηκτικά από την Ελλάδα.

Αυτό αναφέρει η Bild, επικαλούμενη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών για την «Κατάσταση Ασφάλειας στη Γερμανία». Αυτή η έκθεση, βασισμένη σε πληροφορίες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος, προειδοποιεί για τον κίνδυνο αποστολής επιστολών με εκρηκτικά από «ομάδες της άκρας αριστεράς ή από αριστερούς τρομοκράτες στην Ελλάδα».

Η έκθεση σημειώνει ακόμη, σύμφωνα πάντα με την Bild, ότι «η επικρατούσα άποψη στην Ελλάδα για γερμανικές ευθύνες σε ό,τι αφορά τη δυσχερή οικονομική κατάσταση» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί «ως δικαιολογία για πράξεις βίας».

Οι μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο της «επέκτασης της ακτίνας δράσης ξένων εξτρεμιστικών οργανώσεων στη Γερμανία, για παράδειγμα με την αποστολή» παγιδευμένων πακέτων.

Σε ερώτηση της Deutsche Welle το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών δεν πήρε θέση για το αν γερμανική κυβέρνηση γνώριζε από τον Νοέμβριο για τον κίνδυνο παγιδευμένων πακέτων από την Ελλάδα. Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του ίδιου γερμανικού υπουργείου είχε δηλώσει άγνοια για τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για τα πακέτα με εκρηκτικά προς το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Πηγή: DW, AΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δέματα εκρηκτικά Γερμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ