«Θυμωμένες Νύφες»: Ινδική εκδοχή του Angry Birds κατά της προίκας

Μια ινδική εταιρεία που ειδικεύεται σε παραγωγές στο Διαδίκτυο, η Shaadi.com λάνσαρε πρόσφατα στην Ινδία, ένα νέο video game – παραλλαγή του γνωστού Angry Birds με τον τίτλο «Angry Brides» δηλαδή θυμωμένες νύφες.
Όπως αναφέρει στο Reuters ο πρόεδρος της εταιρείας στόχος τους ήταν να αφυπνίσουν το κοινό για τον παρωχημένο θεσμό της προίκας, που ακόμα είναι σε ισχύ σε πολλές περιοχές της Ινδίας, αλλά και σε άλλες χώρες στην νοτιοανατολικής Ασίας.
Μολονότι το έθιμο έχει κριθεί παράνομο εδώ και 50 χρόνια, πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα απαιτούν προίκα και μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που μετά τον γάμο απαιτούν ακόμα περισσότερα χρήματα από τα πεθερικά τους ενώ συχνά φέρονται βίαια στις συζύγους τους προκειμένου να εκβιάσουν τα πεθερικά. Πολλές γυναίκες οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία μην αντέχοντας την καταπίεση, ενώ το πιο φριχτό είναι η τιμωρία της νύφης που δεν έδωσε καλή προίκα με «ψήσιμο» που είναι μια απάνθρωπη πρακτική κατά την οποία η σύζυγος περιλούζεται με κηροζίνη και στην πορεία την καίνε ζωντανή. Σύμφωνα με στοιχεία του 2007 υπάρχη ένας θάνατος γυναίκας λόγω προίκας κάθε τέσσερις ώρες στην Ινδία.
Μπορείτε να δείτε το παιχνίδι εφαρμογή στο προφίλ της Shaadi.com στο facebook στην παρακάτω διεύθυνση
http://www.facebook.com/shaadicom?sk=app_293631520675443

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ