Μάικλ Φλιν: Ντοκουμέντα ότι ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ «τα 'παιρνε» από Ρώσους - iefimerida.gr

Μάικλ Φλιν: Ντοκουμέντα ότι ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ «τα 'παιρνε» από Ρώσους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 65.000$ έλαβε ο Μάικλ Φλιν από εταιρείες που σχετίζονται με τη Ρωσία το 2015, όπως προκύπτει από επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα από την αρμόδια ερευνητική επιτροπή του Κογκρέσου.

Μεταξύ των εταιρειών αυτών ήταν μια αεροπορική εταιρία μεταφοράς φορτίων, στην οποία είχε απαγορευθεί να κάνει δουλειές με τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), καθώς είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς με Ρώσους αξιωματούχους, ο αμερικανικός βραχίονας της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Kaspersky, που πιστεύεται ότι έχει σχέσεις με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες καθώς και το αγγλόφωνο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε χθες ο Δημοκρατικός βουλευτής του Μέριλαντ, Ελάιτζα Κάμινγκς.

Μάικλ Φλιν: Ντοκουμέντα ότι ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ «τα 'παιρνε» από Ρώσους | iefimerida.gr 0

Ένα email της παραγωγού του Russia Today Kάτια Ιλαριόνοβα προς τον Φλιν, στο οποίο επισημαίνει ότι το κανάλι της θα καλύψει όλα τα έξοδα του ταξιδιού του στη Ρωσία

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν νέες λεπτομέρειες για τις σχέσεις του Φλιν με ρωσικές εταιρείες περίπου έναν μήνα αφότου αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις ότι είχε παραπλανήσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς κι άλλους κορυφαίους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου για τις συνομιλίες που είχε πέρυσι με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ.

Μάικλ Φλιν: Ντοκουμέντα ότι ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ «τα 'παιρνε» από Ρώσους | iefimerida.gr 1

H πρώτη από τις 31 σελίδες της επιστολής για τις σχέσεις του Φλιν με τη Ρωσία

Η επιστολή απευθύνεται στον πρόεδρο Τραμπ, τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ και τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις. Τα χρήματα που έλαβε ο Φλιν προτού αναλάβει καθήκοντα επίσημου συμβούλου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, ήταν προφανώς αμοιβή για διάφορες ομιλίες που εκφώνησε.

Μάικλ Φλιν: Ντοκουμέντα ότι ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ «τα 'παιρνε» από Ρώσους | iefimerida.gr 2

Στη φωτογραφία αυτή (10 Δεκεμβρίου 2015) διακρίνεται ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν στο κέντρο με τον Μάικλ Φλιν στο ένα πλευρό του και τον Σέρβο σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα στο άλλο σε εκδήλωση στη Μόσχα για τη δέκατη επέτειο λειτουργίας του Russia Today.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποστήριξε προ ημερών ότι ο Τραμπ έμαθε μόλις την περασμένη εβδομάδα ότι ο πρώην σύμβουλος του σε θέματα εθνικής ασφάλειας εργαζόταν ως λομπίστας για την τουρκική κυβέρνηση, αν και η ομάδα του Τραμπ ήταν ενήμερη για το θέμα πριν την ανάληψη των προεδρικών του καθηκόντων.
Στη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του 2016, αλλά ακόμη κι όταν ήταν σύμβουλος του Τραμπ, ο Φλιν είχε πάρει πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια από ολλανδική εταιρεία συμφερόντων ενός Τούρκου επιχειρηματία φίλου του Ερντογάν για να προωθήσει τα συμφέροντα της τουρκικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ