Οι περίεργοι τάφοι, χιλιάδων ετών, που βρέθηκαν στην Κίνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι περίεργοι τάφοι, χιλιάδων ετών, που βρέθηκαν στην Κίνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τάφοι που έχουν το σχήμα πυραμίδας ανακαλύφθηκαν από αρχαιολόγους στο υπέδαφος εργοταξίου της Κίνας.

Εκ πρώτης όψεως οι ειδικοί θεωρούν ότι οι θάλαμοι αυτοί πρέπει να είναι τάφοι χιλιάδων χρόνων. Οι δομές τους βρέθηκαν δίπλα σε ένα παρόμοιο θάλαμο τάφων το οποίο έχει κυλινδρικό σχήμα και βρίσκεται στη πόλη Zhengzhou.

Οι ειδικοί πάντως επιμένουν ότι το πιθανότερο είναι οι θάλαμοι αυτοί να ήταν χώροι ταφής και εικάζουν ότι μπορεί να χτίστηκαν ακόμη και στην δυναστεία των Χαν (202 π.Χ.- 220 μ.Χ), δηλαδή κατά την «χρυσή εποχή» της Κίνας.

Ποίοι άνθρωποι είχαν ταφεί στους συγκεκριμένους τάφους παραμένει ακόμα ένα ζήτημα υπό εξέταση από τους αρχαιολόγους.

Οι περίεργοι τάφοι, χιλιάδων ετών, που βρέθηκαν στην Κίνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι Κινέζοι δημοσιογράφοι έχουν ονομάσει το μέρος «οι πυραμίδες της Zhengzhou» παρόλο που όντας μόνο 2 μέτρα σε ύψος δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές τις Αιγύπτου.

Το μέρος στο οποίο βρέθηκαν τα εν λόγω κτίσματα, ήταν ένα χωριό το οποίο ήταν σε διαδικασία να γίνει οργανωμένη κατοικημένη συνοικία.

Ο θάλαμος έχει μήκος 30 μέτρων και πλάτος οκτώ ενώ ένας ντόπιος που τον αντίκρισε δήλωσε πως το θέαμα είναι «πραγματικά μαγικό».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Zhengzhou τάφοι πυραμίδες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ