«Να κάνουμε δώρο στη βασίλισσα ένα γιοτ αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ» - iefimerida.gr

«Να κάνουμε δώρο στη βασίλισσα ένα γιοτ αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ»

«Να κάνουμε δώρο στη βασίλισσα ένα γιοτ αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο έχει προκαλέσει στην Μεγάλη Βρετανία η πρόταση του υπουργού Παιδείας Μάικλ Γκόουβ προς το βρετανικό κοινοβούλιο να δωρήσει η κυβέρνηση της Βρετανίας στην Βασίλισσα Ελισάβετ, με αφορμή τον επερχόμενο εορτασμό του αδαμάντινου ιωβηλαίου, μια θαλαμηγό υπερπολυτελείας.

«Σε απόλυτη αντίθεση με τα μέτρα λιτότητας και ενάντια στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, οι εορτασμοί για τη Διαμαντένια Επέτειο (τα 60 χρόνια στο θρόνο) της Βασίλισσας Ελισάβετ πρέπει να είναι καλύτεροι από κάθε προηγούμενο εορτασμό», προτείνει σε επιστολή του ο Βρετανός πολιτικός και δεδηλωμένος οπαδός της μοναρχίας. Και προσθέτει προκλητικά: «Ο λαός πρέπει να αναγνωρίσει την συμβολή της Βασίλισσας μας απέναντι στο Βρετανικό έθνος, για το λόγο αυτό προτείνω να της δωρίσουμε, δημοσία δαπάνη, ένα νέο βασιλικό γιοτ».

Μάλιστα το γιοτ αναμένεται να κοστίσει 44 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (δηλαδή περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ) και ο υπουργός Παιδείας προτείνει αν δεν επαρκούν οι κρατικοί πόροι για το ακριβό δώρο, η κυβέρνηση της Αγγλίας να απευθυνθεί σε ιδιώτες για να προσελκύσει δωρεές.

Η πρόταση του Γκόουβ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων ακόμα και από το κόμμα των συντηρητικών, ενώ χαρακτηριστικό είναι το on line γκάλοπ που ξεκίνησε η βρετανική εφημερίδα Guardian στο οποίο ζητά από τους Βρετανούς αναγνώστες της να της στείλουν τις δικές τους προτάσεις για το τι θα μπορούσε να αγοράσει ο βρετανικός λαός με το αστρονομικό ποσό των 44 εκατομμυρίων λιρών. Οι περισσότερες προτάσεις αναγνωστών αφορούν πρακτικά πράγματα όπως την πρόσληψη χιλιάδων εκπαιδευτικών ή νοσοκόμων με γνώμονα φυσικά το κοινό καλό και όχι τι θα χαροποιήσει ως δωράκι την βασίλισσα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ