Οι Ρώσοι μισούν τον Εμμανουέλ Μακρόν -«Αριβίστας, δανδής, φιλοαμερικανός» - iefimerida.gr

Οι Ρώσοι μισούν τον Εμμανουέλ Μακρόν -«Αριβίστας, δανδής, φιλοαμερικανός»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ρωσικός Τύπος δεν βλέπει με καλό μάτι την πιθανότητα να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας ο Εμμανουέλ Μακρόν, ανεξάρτητο υποψήφιο του κινήματος «Εμπρός!», απηχώντας έτσι τις απόψεις του Κρεμλίνου.


«Μα ποιός είναι τελικά αυτός ο Εμμανουέλ Μακρόν που ενέσκηψε στην πολιτική σκηνή της Vης Δημοκρατίας σαν διαβολάκος που βγαίνει από το κουτί-έκπληξη;» διερωτάται το ενημερωτικό σάιτ Vzgliad. Είναι ένας ικανός οικονομολόγος που έκανε μια εκπληκτική καριέρα, λαμπρές σπουδές και κατείχε υψηλές θέσεις στον τραπεζικό τομέα ώσπου έγινε υπουργός Οικονομίας στη Γαλλία, γράφει. «Είναι ένας δανδής, μόλις 37 ετών!» σχολιάζει ειρωνικά το ρωσικό σάιτ και τον περιγράφει ως εξής:
«Πεπεισμένος φιλο-αμερικανός, υπέρ της παγκοσμιοποίησης, οπαδός της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και των φιλελεύθερων συνταγών στην οικονομία».


Προφανώς, δεν είναι ο αγαπημένος υποψήφιος του Κρεμλίνου: «Αν κερδίσει, οι σχέσεις Γαλλίας-Ρωσίας δεν πρόκειται να αναθερμανθούν και θα παραμείνουν στο ίδιο αρνητικό σημείο όπως συνέβη επί Ολάντ», γράφει το ίδιο σάιτ.
«Ο Μακρόν κατόρθωσε ήδη να κατηγορήσει τη Ρωσία ότι εμπλέκεται στην γαλλική προεκλογική εκστρατεία», προσθέτει.
Και πράγματι, αμέσως μετά την αμερικανική προεκλογική εκστρατεία, η ομάδα του Εμμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εμπλέκεται και στα γαλλικά θέματα.


Αρνητικά περιγράφει τον υποψήφιο πρόεδρο και το περιοδικό Expert. Οπως αναφέρει, ο Μακρόν δεν είναι τίποτα άλλο παρά «ο εμπνευστής και ο βασικός ωφελημένος από τα σκάνδαλα Φιγιόν». Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού περιοδικού, ο Gaspard Gantzer, υπεύθυνος επικοινωνίας του προεδρικού μεγάρου και φίλος του Εμμανουέλ Μακρόν από το πανεπιστήμιο, είχε δώσει στο γαλλικό περιοδικό Canard enchaîné τα ντοκουμέντα που κατηγορούσαν τον Φρανσουά Φιγιόν για τις αργομισθίες της συζύγου του.
Το ρωσικό περιοδικό προσθέτει ότι ο υποψήφιος Μακρόν είναι «το αγαπημένο σουσού των γαλλικών μίντια». Και αναλύει ότι «οι γαλλικές εφημερίδες ανήκουν σε έναν κλειστό κύκλο ανθρώπων», ανάμεσα στους οποίους «μπορεί κάποιος να αναφέρει τον εκδότη Πιέρ Μπερζέ, ένας από τους συνιδιοκτήτες της εφημερίδας Le Monde, υποστηρικτή του Μακρόν».


Ο Maxime Sokolov, ένας γνωστός συντηρητικός αρθρογράφος που γράφει στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας Ria Novosti, κάνει το προφίλ του Εμμανουέλ Μακρόν και τον συγκρίνει με τον κεντρικό ήρωα του Guy de Maupassant στο έργο του Bel-Ami:
«Οι καριέρες τους μοιάζουν αρκετά. Κι αυτό γιατί δεν συζητούν για ιδέες και προγράμματα. Και πράγματι, ποιά θα μπορούσε να είναι η ιδεολογία του αριβίστα και οπορτουνιστή Georges Duroy

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρώσοι μισούν Εμμανουέλ Μακρόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ