Λιτζέρης: «Δεν αποκλείω διάσπαση του ΠΑΣΟΚ» - iefimerida.gr

Λιτζέρης: «Δεν αποκλείω διάσπαση του ΠΑΣΟΚ»

Λιτζέρης: « Δεν αποκλείω διάσπαση του ΠΑΣΟΚ»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν αποκλείει την πιθανότητα διάσπασης του ΠΑΣΟΚ στην εξέλιξη της διαδικασίας διαδοχής ο βουλευτής Β ΄Πειραιά Δημήτρης Λιτζέρης, ο οποίος δεν κρύβει την απογοήτευσή του για τα αποτελέσματα της διήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος .

Ο κ.Λιτζέρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ανέφερε χαρακτηριστικά «φοβάμαι ότι έπονται χειρότερα για τη δημοκρατική παράταξη και για το ΠΑΣΟΚ. Ακριβώς επειδή δεν τολμά εδώ και τώρα να πάρει τις αποφάσεις του.

Το μόνο που θα συμβεί ακόμα περισσότερο είναι το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει να βράζει στο ζουμί του, να μη γυρίζει σελίδα, και να παρακολουθεί έτσι απαθής τα πολύ σκληρά γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη χώρα και στην κοινωνία».

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα briefingnews ο κ.Λιτζέρης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος του είπε χαρακτηριστικα : «Ελπίζω να μην συμβεί, αλλά δεν το αποκλείω». Στην ίδια δήλωση του εμφανίζεται αιχμηρός για όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στο Εθνικό Συμβούλιο : «Το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να γυρίσει σελίδα. Δεν κατάφερε να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για τη συγκρότηση του νέου προγράμματος που θα οδηγήσει στην ανασυγκρότηση της χώρας. Δεν κατάφερε να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέου αρχηγού» και σημείωσε ότι φοβάται τις διαδικασίες εκλογής του νέου ηγέτη καθώς «υπάρχει το παράλογο της απόφασης. Ότι οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου αρχηγού θα ξεκινήσουν μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, που προβλέπεται τέλος Μαρτίου. Μία περίοδος που συμπίπτει με το τέλος της θητείας της Κυβέρνησης όπως αποφασίστηκε στο συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Καταλαβαίνετε ότι τα περιθώρια είναι στενά, καθώς από την άλλη θα συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο των εθνικών εκλογών. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι θα προλάβει να καταγράψει ο νέος αρχηγός και επίσης τι θα συμβεί στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. αν αρχίσουν οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις για την ανάδειξη του νέου αρχηγού». Παράλληλα εκτιμά ότι η διαδιάσια εκλογής απο τη βάση θα έχει δυσάρεστα αποτελέσματα για το κόμμα: «Όσο ευγένεια και αβρότητα και αν διακρίνει τους υποψήφιους για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, κάθε προεκλογική εκστρατεία έχει αντιθέσεις. Και ένα τέτοιο ενδεχόμενο φοβάμαι ότι θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της εκλογικής βάσης του άλλοτε κραταιού ΠΑ.ΣΟ.Κ.».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ