Νέα έρευνα κατά του Φιγιόν: Για τα πανάκριβα κοστούμια που του χάρισε «φίλος» του - iefimerida.gr

Νέα έρευνα κατά του Φιγιόν: Για τα πανάκριβα κοστούμια που του χάρισε «φίλος» του

Φωτογραφία: AP Photo/Laurent Cipriani
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεκτάθηκε η εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει εις βάρους του Φρανσουά Φιγιόν και πλέον συμπεριλαμβάνει και την υπόθεση με τα πανάκριβα κοστούμια που φέρεται να του χάρισε ένας φίλος του επιχειρηματίας.

Δικαστική πηγή, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφέρει πως οι αρχές θέλουν να ερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσφέρθηκαν αυτά τα κοστούμια, γνωστού οίκου μόδας, στον πρώην πρωθυπουργό. Έτσι, επεκτάθηκε η έρευνα για να συμπεριλάβει και την κατηγορία της αθέμιτης άσκησης επιρροής έναντι ανταλλάγματος.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας Le Parisien την Κυριακή σημείωνε ότι ένας «μαικήνας» πλήρωσε 13.000 ευρώ για την αγορά δύο κοστουμιών, από οίκο μόδας που βρίσκεται σε μια ακριβή συνοικία του Παρισιού, για λογαριασμό του Φιγιόν.

Ο υποψήφιος της δεξιάς κατηγορείται ήδη για κατάχρηση δημόσιων πόρων επειδή είχε προσλάβει εικονικά τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς του.

Από την πλευρά του, ο Φιγιόν αρνείται ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και αρνήθηκε να παραιτηθεί από υποψήφιος. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πάντως ότι θα έρθει τρίτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και θα αποκλειστεί.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ