Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Ενδείξεις και για άλλα τρομοδέματα σε Ευρωπαίους - iefimerida.gr

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Ενδείξεις και για άλλα τρομοδέματα σε Ευρωπαίους

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τα δύο τρομοδέματα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι με ονόματα Ελλήνων πολιτικών ως αποστολείς, οι ελληνικές Αρχές αναζητούν και άλλους πιθανούς φακέλους με νέους στόχους.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ αναλύει εξονυχιστικά όλες τις αποστολές στα ΕΛΤΑ από τις 14 Μαρτίου και διασταυρώνουν τα στοιχεία, αναζητώντας πιθανούς νέους στόχους με αντίστοιχους φακέλους σε Ευρωπαίους αξιωματούχους τις επόμενες ημέρες.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν γίνει και άλλες ύποπτες ταχυδρομικές αποστολές τρομοδεμάτων, με αποστολείς ονόματα Ελλήνων πολιτικών προς Ευρωπαίους αξιωματούχους και θεσμούς.

Αυτή την ώρα γίνεται μεγάλη έρευνα για να βρεθούν και οι αποδείξεις πριν φτάσουν οι φάκελοι στους στόχους. Ο αριθμός των ύποπτων δεμάτων δεν μπορεί να καθοριστεί επακριβώς, ωστόσο οι εκτιμήσεις που γίνονται είναι ότι πρόκειται για λιγότερα από ό,τι στις 14 αποστολές τρομοδεμάτων σε στόχους, όπως η Ανγκελα Μέρκελ, το 2010

Σε κάτι τέτοιο άλλωστε συνηγορεί και το κείμενο των Πυρήνων της Φωτιάς. Στην ουσία δεν πρόκειται για προκήρυξη αλλά για κείμενο θέσεων, στο οποίο οι συντάκτες του επιφυλάσσονται για την συνολική ανάληψη της ευθύνης, αναλόγως με το πόσοι και ποιοι φάκελοι με εκρηκτικά θα εντοπιστούν τελικώς.

Στο κείμενο αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα».

Τόσκας: Αποστολέας του εκρηκτικού πακέτου στο ΔΝΤ εμφανίζεται ο Β. Κικίλιας

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αποκάλυψε ότι το «τρομοδέμα» που έσκασε στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι τραυματίζοντας μια υπάλληλο, ταχυδρομήθηκε από την Ελλάδα και είχε ως αποστολέα τον Βασίλη Κικίλια.

Οπως είπε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, οι γαλλικές αρχές τον ενημέρωσαν ότι το πακέτο είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα ενώ ο αποστολέας φέρεται να είναι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας τον οποίο και ενημέρωσε άμεσα. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν οι γαλλικές αρχές, στα απομεινάρια του φακέλου που έσκασε στα γραφεία του ΔΝΤ, βρήκαν το όνομα του Βασίλη Κικίλια και μια διεύθυνση στη οδό Ακαδημίας όπου βρίσκονταν παλαιότερα το πολιτικό γραφείο του εκπροσώπου της ΝΔ.

Συναντήση Κικίλια-Τόσκα

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Β. Κικίλιας ζήτησε να ενημερωθεί και θα συναντηθεί το πρωί της Παρασκευής με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωσταντίνο Τσουβάλα και στη συνέχεια και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

ΝΔ: Η στοχοποίηση στελεχών μας θα αποτύχει παταγωδώς

«Η στοχοποίηση στελεχών της ΝΔ θα αποτύχει παταγωδώς» επισημαίνει η ΝΔ με αφορμή τα δέματα με τα εκρηκτικά που απεστάλησαν σε Σόιμπλε και ΔΝΤ αναγράφοντας ως αποστολείς τους κ.κ. Αδ. Γεωργιάδη και Βασ. Κικίλια.

Παράλληλα, η ΝΔ εντοπίζει το μείζον πρόβλημα ασφαλείας που προκύπτει από αυτές τις ενέργειες.

«Το δεύτερο κρούσμα αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού από την Ελλάδα αναδεικνύει το πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας, καθώς και μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τη χώρα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζοντας το «τρομοπακέτο» στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

«Επιβάλλεται, να αποδωθούν ευθύνες για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε άλλη πιθανή τρομοκρατική πράξη» σημειώνει η η αξιωματική αντιπολίτευση. Κάνοντας αναφορά στους δήθεν αποστολείς των τρομοδεμάτων, Αδωνι Γεωργιάδη και Βασίλη Κικίλια, η ΝΔ επισημαίνει: «Σε όσους εμπνεύστηκαν να βάλουν ως αποστολείς στα δυο πακέτα - βόμβες τα ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τους λέμε: Η επιχείρηση στοχοποίησης της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της θα αποτύχει παταγωδώς, γιατί σύσσωμος ο ελληνικός λαός καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ