Επίθεση Μέρντοχ κατά της Google μέσω twitter για την πειρατεία - iefimerida.gr

Επίθεση Μέρντοχ κατά της Google μέσω twitter για την πειρατεία

Google
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή κόντρα μεταξύ του Ρούπερτ Μέρντοχ και της Google ξεκίνησε μέσα από το twitter, όταν ο πρόεδρος της News Corporation εξαπέλυσε πύρινα tweets κατά του ιντερνετικού κολοσσού αποκαλώντας τους κλέφτες.

Ο αμερικανοεβραίος μεγιστάνας έγραψε πως η Google είναι ο αρχηγός των πειρατών καθώς επιτρέπει τη δωρεάν προβολή ταινιών. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του όταν έψαξε στο Google την ταινία Mission Impossible βρήκε πολλές ιστοσελίδες που προσέφεραν δωρεάν links.

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε χθες το βράδυ: «Αυτά είναι απλά ανοησίες. Πέρυσι βγάλαμε από τη μηχανή αναζήτησης 5 εκατομμύρια ιστοσελίδες που παραβίαζαν το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων ενώ έχουμε επενδύσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια δολάρια στην καταπολέμηση της κακόβουλης διαφημίσης»

«Όπως πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας, πιστεύουμε ότι υπάρχουν έξυπνοι και στοχευμένοι τρόποι να κλείσουν οι παράνομες ιστοσελίδες χωρίς να χρειαστεί οι εταιρείες να λογοκρίνουν το Διαδίκτυο», συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο κ. Μέρντοχ άνοιξε και δεύτερο μέτωπο από το twitter του, αυτή τη φορά με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην Ουάσιγνκτον λέγοντας πως ο Μπαράκ Ομπάμα γίνεται πιόνι στα χέρια των αφεντικών της Silicon Valley.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ