Νέες εστίες χολέρας εντοπίστηκαν στην Αϊτή

Νέες εστίες χολέρας εντοπίστηκαν σε αγροτικές περιοχές της Αϊτής, δήλωσε σήμερα ο Γκαμπριέλ Τιμοτέ, γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας της χώρας, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η επιδημία που εμφανίστηκε πριν έξι μήνες εξακολουθεί να υποχωρεί.

"Υπολειμματικές εστίες" εντοπίστηκαν σε κάποιες περιοχές, "όμως αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει έξαρση της ασθένειας", όπως άφησαν να εννοηθεί τα μέσα ενημέρωσης της Αϊτής, δήλωσε ο Τιμοτέ.

"Πρόκειται για υπολειμματικές εστίες για τις οποίες θα δράσουμε σχολαστικά", πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι η επιδημία χολέρας εξακολουθεί είναι σε ύφεση.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δημοσίευσαν οι αρχές της Αϊτής οι νεκροί από την έναρξη της επιδημίας φτάνουν τους 4.856.

Για να σηματοδοτήσει τους έξι μήνες προσπαθειών για την καταπολέμηση της χολέρας ο απερχόμενος πρόεδρος Ρενέ Πρεβάλ δέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο πολλούς από τους φορείς που μετείχαν στην εκστρατεία αυτή για να τους συγχαρεί. Ζήτησε εξάλλου από τους πολίτες να μην εφησυχάζουν και να ακολουθούν τις οδηγίες υγιεινής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ