Σαλάτα με πατάτες και χταποδάκι

Μια σαλάτα που μπορεί να χρησιμεύσει για κυρίως πιάτο. Σαρακοστιανό και νόστιμο.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια πατάτες
  • 1 χταπόδι φρέσκο
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Ζητήστε από τον ψαρά να σας ετοιμάσει και καθαρίσει το χταπόδι
  • Πλύντε το καλά σε κρύο νερό
  • Σε κατσαρόλα βάλτε νερό, το καρότο ολόκληρο, το σέλινο, το κρεμμύδι ολόκληρο, τα φύλλα δάφνης και το ξύδι
  • Βάλτε τα να βράσουν
  • Κρατώντας το χταπόδι από το κεφάλι βουτήξτε το 3-4 φορές στο καυτό νερό
  • Ρίξτε το χταπόδι στην κατσαρόλα, καλύψτε και βράστε για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά
  • Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε κύβους
  • Βράστε τις σε αλμυρό νερό για 15-20 λεπτά (να μη λιώσουν)
  • Στραγγίστε τις και αφήστε τις να κρυώσουν
  • Στραγγίστε το χταπόδι και κόψτε σε κομμάτια
  • Σερβίρετε με ελαιόλαδο, λεμόνι, μαϊντανό -Αλατίστε με προσοχή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή σαλάτα πατάτες χταποδάκι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ