Σόιμπλε: Το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών εύφορο έδαφος για τον εθνικισμό - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών εύφορο έδαφος για τον εθνικισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός θα συνεχίζουν να αυξάνονται έως ότου οι μεγαλύτερες παγκοσμίως οικονομίες αρχίσουν να περιορίζουν τις υπερβολές της παγκοσμιοποίησης, αντιμετωπίζοντας το αυξανόμενο αίσθημα αδικίας, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Καθώς διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών, ο εθνικισμός, ο λαϊκισμός και ο προστατευτισμός θα βρουν εύφορο έδαφος και θα θέσουν σε κίνδυνο την ευημερία, δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέδριο, απαντώντας εν μέρει στην ολοένα και πιο προστατευτική στάση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.

«Εάν έχουμε μάθει κάτι από τα διδάγματα του παρελθόντος, είναι ότι ο εθνικισμός και ο προστατευτισμός δεν είναι ποτέ οι σωστές απαντήσεις», δήλωσε ο Σόιμπλε, μερικές ώρες πριν τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Στίβερν Μνούτσιν.

«Ο απομονωτισμός είναι πάντα η λάθος επιλογή. Μπορεί να είναι πολύ ελκυστικό βραχυπρόθεσμα αλλά μακροπρόθεσμα, μπορεί μόνο να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Σόιμπλε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σόιμπλε εθνικισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ