Την κατάκτηση της πρώτης θέσης σε Γαλάζιες Σημαίες θέλει η Ελλάδα - iefimerida.gr

Την κατάκτηση της πρώτης θέσης σε Γαλάζιες Σημαίες θέλει η Ελλάδα

Φωτογραφία: wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά μέσα στις 3 πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε αριθμό βραβευμένων ακτών.

Ηταν 3η το 2016, επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, καθώς το διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.

Διαχρονικός στόχος της ΕΕΠΦ είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα και αξιοπιστίας του θεσμού, όπως υπογραμμίζεται.

430 βραβευμένες ακτες στην Ελλάδα

Το 1987 η Γαλάζια Σημαία ανέμιζε σε 244 ακτές σε όλο τον κόσμο και σε 7 ακτές της Ελλάδας. Σήμερα, οι χώρες έφτασαν τις 47 και οι βραβευμένες ακτές τις 3.568 παγκοσμίως και τις 430 στην Ελλάδα.

«Η Γαλάζια Σημαία είναι συλλογική προσπάθεια και η ΕΕΠΦ ευχαριστεί θερμά όλους τους διαχειριστές των ακτών και μαρινών, τους υποστηρικτές, τους χορηγούς και τους εθελοντές που στηρίζουν το Πρόγραμμα όλα αυτά τα χρόνια.
Με την απαράμιλλη εργατικότητα, τους κοινούς στόχους και όραμα θα πορευτούμε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού προς όφελος της χώρα μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΕΠΦ, Νίκος Πέτρου.

Το 1987 μέλη του Περιβαλλοντικού Οργανισμού FEEE (Foundation for Environmental Education in Europe - Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην Ευρώπη) από τη Γαλλία, τη Δανία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αγγλία και την Ιταλία παρουσίασαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία».

Η Επιτροπή αγκάλιασε το Πρόγραμμα με την ελπίδα να υπάρξει σύντομα συμμετοχή από πολλές χώρες της Ευρώπης.
Την ίδια χρονιά η Ελλάδα γίνεται μέλος του FEEE και εφαρμόζει το Πρόγραμμα. Το 2001, το FEEE δέχτηκε ως μέλος του τη Νότια Αφρική, πρώτη χώρα εκτός Ευρώπης, και έγινε πλέον το διεθνές ‘Ιδρυμα FEE.

Από το 1992, χειριστής του Προγράμματος στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Το 1995 φιλοξένησε στο Ναύπλιο την ετήσια Γενική Συνέλευση του FEE. Το 1997 οργάνωσε το 1ο Διεθνές Συνέδριο του Προγράμματος για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 10 ετών λειτουργίας του, με συμμετοχή πολλών χωρών, στο ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική. Παράλληλα έχει οργανώσει δύο ετήσιες συναντήσεις των εθνικών χειριστών από όλο τον κόσμο στη Ρόδο και στα Χανιά.

Σημειώνεται ότι το 2016 ήταν χρονιά ορόσημο για τη χώρα μας, δεδομένου ότι για πρώτη φορά η αναγγελία των παγκόσμιων αποτελεσμάτων έγινε από το FEE με ανοικτή εκδήλωση στη Χαλκιδική.
Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της ΕΕΠΦ, κος Νίκος Πέτρου, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του FEE.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γαλάζιες σημαίες ακτές Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ