Κρεμλίνο: «Δεν έχουμε καμία σχέση με τους κατασκόπους και τις κυβερνοεπιθέσεις» - iefimerida.gr

Κρεμλίνο: «Δεν έχουμε καμία σχέση με τους κατασκόπους και τις κυβερνοεπιθέσεις»

Φωτογραφία: 	Alexander Zemlianichenko/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κρεμλίνο αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση των δύο κατασκόπων, τους οποίους κατηγόρησαν χθες οι ΗΠΑ για κυβερνοεπιθέσεις σε 500 εκατ. λογαριασμούς χρηστών του Yahoo.

«Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι επίσημες ρωσικές αρχές έχουν κάποια σχέση με παράνομες κυβερνοεπιθέσεις» τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι μυστικοί πράκτορες, ο Ντμίτρι Ντοκουτσάεφ και ο Ιγκόρ Σοούστσιν, είναι μέλη της FSB, της διαδόχου της Ρωσικής KGB ενώ κατηγορήθηκαν από τις ΗΠΑ ότι μαζί με κάποιους χάκερς προκάλεσαν τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις, που έχουν συμβεί ποτέ.

Οι επιθέσεις στους λογαριασμούς ξεκίνησαν το 2014 με διπλό στόχο τόσο την κατασκοπεία όσο και το οικονομικό κέρδος και συνεχίστηκαν μέχρι και το 2016.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε συνέντευξη τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η βοηθός Γενικού Εισαγγελέα, Mary McCord, απήγγειλε κατηγορίες στους δύο κατασκόπους και ανέφερε ότι στόχος ήταν οι λογαριασμοί Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων, Ρώσων δημοσιογράφων, υπαλλήλων οικονομικών υπηρεσιών και επιχειρηματιών.

Οι κατάσκοποι κατηγορούνται ακόμη ότι προσέλαβαν δύο χάκερς τους Αλεξέι Μπελάν και Καρίμ Μπαράτοφ, για να χακάρουν τους λογαριασμούς των χρηστών.

Ο 22χρονος Μπαράτοφ, που έχει υπηκοότητα Καναδά και από το Καζακστάν, λέγεται ότι συνελήφθη με αμερικανικό ένταλμα στον Καναδά, ωστόσο οι επίσημες αρχές του Καζακστάν ανακοίνωσαν ότι είχε εγκαταλείψει την καζακστανική του υπηκοότητά το 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Yahoo κυβερνοεπιθέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ