Σύμμαχος των ΗΠΑ κατέρριψε τετρακόπτερο με πύραυλο Patriot! - iefimerida.gr

Σύμμαχος των ΗΠΑ κατέρριψε τετρακόπτερο με πύραυλο Patriot!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν πύραυλο Patriot, που κοστίζει περί τα τρία εκατομμύρια δολάρια χρησιμοποίησε σύμμαχος των ΗΠΑ για να καταρρίψει ένα τετρακόπτερο, απ’ αυτά που βρίσκει κανείς στο εμπόριο με 200 δολάρια, αποκάλυψε σε στρατιωτικό συνέδριο ο αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πέρκινς.

«Εκείνο το τετρακόπερο που κόστισε 200 δολάρια απ’ το Amazon.com δεν είχε καμία τύχη απέναντι σ’ έναν Patriot», είπε ειρωνευόμενος ενώ ακούγονταν χάχανα στην αίθουσα του συνεδρίου με τίτλο "United States Army's Global Force Symposium" στην Αλαμπάμα.

Σύμμαχος των ΗΠΑ κατέρριψε τετρακόπτερο με πύραυλο Patriot!  | iefimerida.gr 0

O αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πέρκινς

Ο στρατηγός δεν αποκάλυψε ούτε ποιος χρησιμοποίησε τον πύραυλο, ούτε που, ούτε πότε.

Πρόσφατα δημοσιεύματα ανάφερε ότι ορισμένες ομάδες, όπως π.χ. οι τζιχαντιστές στη Μοσούλη, χρησιμοποιούν εμπορικά drones για να εξαπολύουν επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας.

Όπως και νά’ χει ο στρατηγός Πέρκινς είπε ότι από οικονομικής απόψεως «ίσως δεν είναι και πολύ ευφυές» να χρησιμοποιεί κανείς πανάκριβους πυραύλους εδάφους αέρος για να αντιμετωπίσει τέτοια drones.

«Αν ήμουν ο εχθρός θα σκεφτόμουν: «ε, δεν αγοράζω απ’ το Ebay όσα περισσότερα drones των 300 δολαρίων μπορώ, μέχρι να ξεμείνουν από Patriots;...»

12 χώρες εκτός απ’ τις ΗΠΑ χρησιμοποιούν πυραύλους Patriots, μεταξύ των οποίων η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ