Νέα μηνύματα Μέρκελ και Γιούνκερ για το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών - iefimerida.gr

Νέα μηνύματα Μέρκελ και Γιούνκερ για το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ χαιρέτισε σήμερα την εκλογική νίκη του κεντροδεξιού πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει του αντιισλαμιικού αντιευρωπαϊκού κόμματος του Γκέερτ Βίλντερς.

«Οι Ολλανδοί είναι εταίροι μας, φίλοι, γείτονες. Κατά συνέπεια με χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η μεγάλη συμμετοχή οδήγησε σε ένα φιλοευρωπαϊκό αποτέλεσμα, ένα ξεκάθαρο μήνυμα», δήλωσε η Μέρκελ.

«Και αυτό έπειτα από ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων η Ολλανδία αναγκάστηκε να ανεχθεί κατηγορίες και μομφές από την Τουρκία οι οποίες είναι εντελώς απαράδεκτες (...) Ήταν μια καλή ημέρα για τη δημοκρατία», τόνισε η καγκελάριος.

Γιούνκερ: Ας οικοδομήσουμε μαζί μια ισχυρή Ευρώπη

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συνεχάρη σήμερα τον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε για την εκλογική του νίκη, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα, που απογοήτευσε τις ευρωσκεπτικιστές οι οποίοι τάσσονται κατά των μεταναστών, «έμπνευση για πολλούς».

«Ο λαός στην Ολλανδία ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ των αξιών τις οποίες προασπίζεται η Ευρώπη: ελεύθερες και ανεκτικές κοινωνίες σε μια ευημερούσα Ευρώπη», αναφέρει ο Γιούνκερ σε επιστολή που αναρτήθηκε ηλεκτρονικά.

«Ας οικοδομήσουμε μαζί μια ισχυρή Ευρώπη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ