Ο Τσίπρας πήρε τον Ρούτε για συγχαρητήρια: Του ευχήθηκε να καταφέρει να σχηματίσει γρήγορα κυβέρνηση - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας πήρε τον Ρούτε για συγχαρητήρια: Του ευχήθηκε να καταφέρει να σχηματίσει γρήγορα κυβέρνηση

Τα συγχαρητήριά του για τη νίκη που πέτυχε στις ολλανδικές εκλογές έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Μαρκ Ρούτε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε στον συνομιλητή του ότι το χθεσινό αποτέλεσμα, εκτός από νίκη του κ. Ρούτε, είναι θετική εξέλιξη για όλη την Ευρώπη, καθώς πρόκειται για την πρώτη σημαντική ήττα της ακροδεξιάς.

Αν και οι σχέσεις των δύο ανδρών στις πρώτες Συνόδους Κορυφής είχαν περάσει από... 40 κύματα λόγω της αυστηρής θέσης τότε του Ολλανδού πρωθυπουργού στο μπρα ντε φερ των Ευρωπαίων με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι από τότε έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα και το κλίμα.

Κατά πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε στον συνομιλητή του να καταφέρει να σχηματίσει γρήγορα κυβέρνηση, ενώ ο Μαρκ Ρούτε ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για το ενδιαφέρον αλλά και για την αλληλεγγύη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν αρκετά και για τις εξελίξεις στις ευρωτουρκικές σχέσεις, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, στις 25 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ