Υποσιτισμένο και χωρίς νερό ένα στα τρία παιδιά στην Κένυα -Εχει σχεδόν 3 χρόνια να βρέξει - iefimerida.gr

Υποσιτισμένο και χωρίς νερό ένα στα τρία παιδιά στην Κένυα -Εχει σχεδόν 3 χρόνια να βρέξει

φωτογραφία: AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρία χρόνια περιορισμένων βροχοπτώσεων έχουν προκαλέσει εθνική καταστροφή στην Κένυα, με 2,6 εκατομμύρια ανθρώπους να πεινούν, κρίσιμα ποσοστά παιδικού υποσιτισμού και πολλούς θανάτους ζώων.

Αυτό ανακοίνωσε ο ΟΗΕ κάνοντας έκκληση για τη συγκέντρωση 166 εκατομμυρίων δολαρίων ανθρωπιστικής βοήθειας.
Περισσότερα από 350.000 παιδιά, έγκυες και νέες μητέρες είναι αντιμέτωπες με οξύ υποσιτισμό, με τα επίπεδα του υποσιτισμού να ξεπερνούν το 30%, διπλάσια από το ποσοστό έκτακτης ανάγκης, σε τρεις βόρειες κομητείες, τονίζει ο ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του.

«Πρέπει να δράσουμε από κοινού τώρα για να αποτρέψουμε περαιτέρω δεινά», δήλωσε ο Τζόζεφ Κινούα, επιτελάρχης του προέδρου της Κένυας.
Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι η παγκόσμια κοινότητα είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με 20 εκατομμύρια ανθρώπους να κινδυνεύουν από τον λιμό.

Μια ένωση βρετανικών οργανώσεων αρωγής ξεκίνησε χθες Τετάρτη πρωτοβουλία για την παροχή βοήθειας στους περισσότερους από 16 εκατομμύρια ανθρώπους στην ανατολική Αφρική, περιλαμβανομένης της Κένυας, που κινδυνεύουν από την πείνα.

Η ανατολική και η νότια Αφρική επλήγησαν έντονα το 2016 από το φαινόμενο Ελ Νίνιο, την αύξηση των θερμοκρασιών της επιφάνειας των θαλασσών στον Ειρηνικό Ωκεανό, που κατέστρεψε τις σοδειές, επιβράδυνε την οικονομική ανάπτυξη των χωρών και αύξησε τις τιμές των τροφίμων.

Η μισή Κένυα αντιμετωπίζει επισιτιστική κρίση, με την κυβέρνηση να έχει ήδη προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια έκτακτη βοήθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ωστόσο ο ΟΗΕ τονίζει ότι είναι απαραίτητοι περισσότεροι πόροι προκειμένου να παρασχεθούν τρόφιμα, νερό και υγειονομικές υπηρεσίες στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Οι συνθήκες είναι πιθανό να επιδεινωθούν, αν δεν σημειωθούν αρκετές βροχοπτώσεις την επόμενη περίοδο, όπως λένε οι μέχρι τώρα προβλέψεις», υπογράμμισε ο ΟΗΕ.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΗΕ Κένυα υποσιτισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ