Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς θυμίζει η συνδεσμολογία της βόμβας στο βιβλιοπωλείο του Αδωνι Γεωργιάδη - iefimerida.gr

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς θυμίζει η συνδεσμολογία της βόμβας στο βιβλιοπωλείο του Αδωνι Γεωργιάδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση με την τοποθέτηση αυτοσχέδιου ωρολογιακού εμπρηστικού μηχανισμού στο βιβλιοπωλείο του Αδωνι Γεωργιάδη «βλέπουν» πίσω από την επίθεση τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αξιωματικοί βλέπουν ομοιότητες πειραματισμούς είχαν κάνει οι «Πυρήνες της Φωτιάς» το Μάιο του 2009 σε εμπρηστικές επιθέσεις με ωρολογιακούς μηχανισμούς, σε εκκλησίες Αττικής και Θεσσαλονίκης όπως και στα δύο υπό ανέγερση Αστυνομικά Τμήματα Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και Νέας Πεντέλης.

Υπενθυμίζεται ότι ο αυτοσχέδιος μηχανισμός που έβαλαν οι άγνωστοι δράστες στο βιβλιοπωλείο του Αδωνι Γεωργιάδη ήταν τοποθετημένος μέσα σε μεταλλικό κουτί από μπισκότα και αποτελούνταν από ρολόι, μπαταρία, σπίρτα και καλώδια που συνδέονταν με ένα μπιτόνι βενζίνης και οκτώ γκαζάκια. Ουσιαστικά υπήρχε συνδεσμολογία «βόμβας» που αντί να καταλήγει σε εκρηκτική ύλη, κατέληγε σε γκαζάκια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ