Ο Κοντονής ενεργοποιεί ξανά νόμο του 1981 για τα Πρωτοδικεία – Επαφές με δημάρχους

Την δημιουργία δύο Πρωτοδικείων στην Αττική προανήγγειλε ο υπουργός δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να επιλυθεί ένα πρόβλημα δεκάδων ετών με τον...υδροκεφαλισμό του Πρωτοδικείου της Αθήνας, του μεγαλύτερου άλλωστε σε όλη την Ευρώπη.

Ο Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε από περιοδεία του στο νομό Πέλλας ότι θα ενεργοποιηθεί νόμος του ...1981 που προέβλεπε την σύσταση 2 ακόμη Πρωτοδικείων, τα οποία όμως ποτέ δεν έγιναν, λόγω των ποικίλων αντιδράσεων που συναντούσε κάθε φορά το άνοιγμα μίας τέτοιας συζήτησης για επιπλέον Πρωτοδικεία στο νομό Αττικής. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, θα πραγματοποιηθούν οι επαφές με τους δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής, όπου θα συσταθούν τα Πρωτοδικεία.

Σε πολυκατοικίες τα ...δικαστήρια

Σε πολυκατοικίες στεγάζονται τα δικαστήρια στην Εδεσσα και στα Γιαννιτσά, γεγονός που ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε “όνειδος” προαναγγέλλοντας παράλληλα την επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου στην Εδεσσα. «Το έργο δε θα ολοκληρωθεί αύριο, αλλά έχει δρομολογηθεί και, σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα είναι έτοιμο ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο», είπε ο Σταύρος Κοντονής.

Η ανάγκη ανέγερσης δικαστικού μεγάρου στην πόλη κρίνεται επιτακτική, καθώς το υπάρχον κτίριο που στεγάζονται όλες οι δικαστικές υπηρεσίες έχει κριθεί ακατάλληλο από την Επιθεώρηση Δικαστικών Κτιρίων, γεγονός που είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο ίδιος ο Υπουργός. Επίσης, από τον Σεπτέμβριο ή το αργότερο την επόμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κοντονής, επανασυστήνεται μία μεταβατική έδρα Διοικητικού Πρωτοδικείου στην Έδεσσα, μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος χωρίς υψηλό κόστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πρωτοδικεία Κοντονής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ