5 τρομακτικά πράγματα που μπορούν να συμβούν αν κάθεσαι όλη μέρα - iefimerida.gr

5 τρομακτικά πράγματα που μπορούν να συμβούν αν κάθεσαι όλη μέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι δύσκολο να το αποδεχτούμε αλλά πολύ πιο εύκολο να το πιστέψουμε: ένα πολύ μεγάλο μέρος των ανθρώπων περνάει σχεδόν ολόκληρη τη μέρα του καθηλωμένος σε ένα γραφείο.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι ότι ο κόσμος κάθεται αλλά το ότι κάθεται εντελώς παθητικά. Το να καθόμαστε σε μία καρέκλα είναι πολύ εύκολο και ξεκούραστο. Αν χρειαζόταν κόπο δεν θα το επέλεγε όλος ο κόσμος σαν την εύκολη λύση στην κούραση της ορθοστασίας! Εξαιτίας όμως της ευκολίας του, είναι πολύ σύνηθες να γίνεται σε υπερβολικό βαθμό και ό,τι φτάνει τα όρια της υπερβολής μπορεί να αποβεί πραγματικά επιζήμιο για τον άνθρωπο.

Ως αποτέλεσμα ο μέσος άνθρωπος καίει περίπου 120 με 140 λιγότερες θερμίδες ημερησίως συγκριτικά με το 1960, με αποτέλεσμα σταδιακά να αυξάνει το βάρος του. Τι είναι όμως πιο τρομακτικό από αυτό; Οι επιπτώσεις στην υγεία. Με το να κάθεστε όλη μέρα υποβάλλετε το σώμα σας σε πολλές περισσότερες δοκιμασίες απ’ ότι νομίζετε...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καθισιό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ