Η Ρωσία πάει στο φεγγάρι: Αναζητά 6-8 κοσμοναύτες για να στελεχώσουν το Roscosmos - iefimerida.gr

Η Ρωσία πάει στο φεγγάρι: Αναζητά 6-8 κοσμοναύτες για να στελεχώσουν το Roscosmos

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπηρεσία διαστήματος Roscosmos αναζητάει 6 έως 8 κοσμοναύτες που θα χειριστούν ένας καινούργιας τεχνολογίας διαστημόπλοιο, το οποίο θα πετάξει για το φεγγάρι το έτος 2031.

Η Ρώσικη αυτή εταιρεία ψάχνει νέους ανθρώπους που έχουν πάθος να γίνουν κοσμοναύτες. Οι άνθρωποι της Roscosmos δηλώνουν ότι θέλουν να «γίνουμε οι πρώτοι Ρώσοι που θα πετάξουν στο φεγγάρι».

Φαίνεται πως η χώρα επιθυμεί να ξανανάψει τους διαστημικούς θριάμβους που ξεκίνησε η Σοβιετική Ένωση και συνεπώς, ξεκινάει με την υλοποίηση ενός νέου σχεδίου.

«Δεν θα κάνουμε διακρίσεις βασισμένες στο χρώμα του δέρματος ή του φύλου» είπε ο εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος Sergei Krikalyov όσον αφορά τις προσλήψεις που θα γίνουν.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές για τους επόμενους 4 μήνες, είπε ο Alexander Ivanov, o πρώτος αναπληρωτής διευθυντής της Roscosmos. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως οι άνθρωποι που θα προσληφθούν θα πιλοτάρουν τις πρώτες εκτοξεύσεις του Federatsiya, ενός διαστημόπλοιου τελευταίας τεχνολογίας το οποίο μέλλεται να «συνεχίσει τις διαστημικές προσπάθειες της χώρας».

Το εν λόγω αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ταξιδέψει στο φεγγάρι με συνολικά 4 ανθρώπους πληρώματος. Το πρώτο test εκτόξευσης είναι σχεδιασμένο να γίνει το 2023 και προορίζεται να διανύσει μια απόσταση μεταξύ του νέου κοσμοδρομίου της Ρωσίας, Vostochny, και του ανατολικότερου σημείου της χώρας.

Τα κριτήρια για τους αιτούντες συμπεριλαμβάνουν να έχουν συμπληρώσει τα 35 χρόνια της ζωής τους, να έχουν ύψος που να κυμαίνεται μεταξύ 1,50 και 1,90 μέτρων, όπως επίσης να μην ζυγίζουν πάνω από 90 κιλά.

Επίσης, ζητούνται γνώσεις ξένης γλώσσας, πτυχίο μηχανικού ή εκπαίδευση πιλότου ή τουλάχιστον εμπειρία στην βιομηχανία της αεροπορίας και του διαστήματος.

Επιπλέον, είναι απαιτούμενο για όλους τους ενδιαφερόμενους να βρίσκονται σε πολύ υψηλή φυσική κατάσταση καθώς θα υποβληθούν σε ανάλογες εξετάσεις. Οι εξετάσεις όμως δεν περιορίζονται μόνο στην φυσική τους κατάσταση αλλά εμπεριέχουν και διάφορα άλλα ψυχολογικά κριτήρια.

Η Ρωσία την παρούσα στιγμή έχει στο δυναμικό της 30 κοσμοναύτες, 14 εκ των οποίων δεν έχουν πάει ακόμα στο διάστημα. Ο γηραιότερος είναι 58 χρονών, ονομάζεται Gennady Padalka και διατηρεί το παγκόσμιο ρεκόρ για τον άνθρωπο που έχει κάτσει την περισσότερη ώρα στο διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κοσμοναύτες ΡΩΣΙΑ Roscosmos φεγγάρι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ