Τέλος στην αδελφοποίηση Ρότερνταμ- Κωνσταντινούπολης διέταξε ο Ερντογάν - iefimerida.gr

Τέλος στην αδελφοποίηση Ρότερνταμ- Κωνσταντινούπολης διέταξε ο Ερντογάν

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλιμακώνονται οι ήδη τεταμμένες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας – Ολλανδίας με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει ήδη διατάξει τη διακοπή της συμφωνίας αδελφοποίησης μεταξύ Ρότερνταμ και Κωνσταντινούπολης.

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης, αποφάσισε να τερματίσει το σύμφωνο αδελφοποίησης με το Ρότερνταμ, έπειτα από τηλεφώνημα του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος μάλιστα τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και διέταξε τη λήξη της συμφωνίας, σε απάντηση της χώρας για τη σειρά διπλωματικών «αναταράξεων» μεταξύ των δύο χωρών.

«Το είπα στον πρωθυπουργό μας χθες το βράδυ. Του είπα ότι πρέπει επειγόντως να ενημερώσει τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Κομπάς, να σπάσει τη συμφωνία με το Ρότερνταμ γιατί είναι αδύνατο για μας να είμαστε αδελφή- πόλη με τέτοιους ανθρώπους» δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση στο Αφιόν Καραχισάρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία Pετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ