Η μυστηριώδης γυναίκα που «μουρμουρίζει» στο αυτί του Κιμ Γιονγκ Ουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Η μυστηριώδης γυναίκα που «μουρμουρίζει» στο αυτί του Κιμ Γιονγκ Ουν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία χρόνια, η Kim Seol-song, η αινιγματική ετεροθαλής αδελφή του Βορειοκορεάτη κομμουνιστή δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν, επεκτείνει την επιρροή της στη χώρα, σύμφωνα με φυγάδες που εγκαταλείπουν την Βόρεια Κορέα.

Αλλά παρότι παίζει έναν καθοριστικό ρόλο στη φατρία των Ουν, ο κορεατικός πληθυσμός δεν έχει ακούσει ποτέ τίποτα γι' αυτήν. Τα μυστικά φυλάσσονται καλά στη Βόρεια Κορέα. Λίγες σταγόνες δηλητήριο ήταν αρκετές για να πεθάνει ο ετεροθαλής αδελφός του δικτάτορα, στο αεροδρόμιο της Μαλαισίας, αλλά αποκάλυψαν και μια αδελφοκτόνο μάχη που έχει ξεσπάσει στην κορυφή της πυραμίδας.

Τώρα τα φώτα πέφτουν στην αδελφή του δικτάτορα, Kim Seol-song, η οποία έχει γίνει η βασική σύμβουλος του ηγέτη της Πιονγιάνγκ. Ωστόσο, κανείς ποτέ δεν έχει μάθει ή ακούσει κάτι γι' αυτήν τη μυστηριώδη 40χρονη και μόνο «τα μέλη της φατρίας γνωρίζουν την ύπαρξή της και κυρίως τον ρόλο της», όπως εξομολογείται ο Βορειοκορεάτης επιστήμονας που πέρασε στη Νότια Κορέα, Yun-keol, ο οποίος μίλησε στη γαλλική Le Figaro.

Η μυστηριώδης γυναίκα που «μουρμουρίζει» στο αυτί του Κιμ Γιονγκ Ουν [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η δεσποινίς Kim Yo-Jong είχε γίνει γνωστή το 2015 όταν ο Κιμ Γιόνγκ Ουν έκανε διαγωνισμό για να της βρει σύζυγο.
Η Yo-Jong δέχτηκε να γνωρίσει πολλούς μελλοντικούς συζύγους οι οποίοι είχαν μεθοδικά επιλεγεί από τον αδελφό της.

Η μυστηριώδης γυναίκα που «μουρμουρίζει» στο αυτί του Κιμ Γιονγκ Ουν [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Σύμφωνα με την βρετανική Sun, είχαν ψάξει ξανά το 2012 να της βρουν σύζυγο, αλλά κανένας από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό δεν είχε κατορθώσει να ικανοποιήσει τα κριτήρια του Κιμ Γιόνγκ Ουν.
Η Sun έγραψε ότι οι υποψήφιοι γαμπροί έπρεπε να είναι πτυχιούχοι ή φοιτητές στο πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας, θα έπρεπε να έχουν ύψος τουλάχιστον 1,77 και να έχουν υπηρετήσει στον στρατό ξηράς.
Kim Yo-Jong έλαβε αξίωμα επιπέδου υπουργού στο πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος της Βόρειας Κορέας, το οποίο διεξήχθη το 2017, για πρώτη φορά τα τελευταία 36 χρόνια.

Η μυστηριώδης γυναίκα που «μουρμουρίζει» στο αυτί του Κιμ Γιονγκ Ουν [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η 40χρονη γεννήθηκε από τον γάμο του πατέρα του δικτάτορα, Kim Jong-il, και της Kim Young-sook. Η ένωσή τους έγινε αποδεκτή το 1970 από τον ιδρυτή του καθεστώτος Kim Il-sung. Η νεαρή κοπέλα ήταν πολύ δεμένη με τον πατέρα της ο οποίος την έστειλε να σπουδάσει στο Παρίσι το 2005, σύμφωνα με τον Τύπο της Νότιας Κορέας.
Σήμερα, 40χρονη πλέον, είναι το νούμερο 2 του καθεστώτος και έχει εξαιρετικά μεγάλη επιρροή στο σύστημα εξουσίας.

Η μυστηριώδης γυναίκα που «μουρμουρίζει» στο αυτί του Κιμ Γιονγκ Ουν [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Η ύπαρξη αυτής της μυστηριώδους αδελφής και συμβούλου αποκαλύφθηκε από τον βορειο-κορεάτη διπλωμάτη Thae Yong-ho, ο οποίος έχει εξοριστεί από τη χώρα. Ο πρώην διπλωμάτης κατέφυγε στο Λονδίνο με την οικογένειά του και εκτιμά ότι η αινιγματική αδελφή ήταν αυτή που επέβαλε την απομάκρυνση του θείου τους Jang Song-thaek, πρώην δεξί χέρι του Κιμ Γιόνγκ Ουν, και τελικά την δολοφονία του.
Την αποκάλυψη για τον ρόλο της μυστηριώδους αδελφής επιβεβαίωσε και ο εξόριστος Cheong Seong-chang, διευθυντής του κέντρου για την επανένωση στο Institut Sejong, ο οποίος παρέδωσε μια έκθεση στη Νότια Κορέα για την διοίκηση του Κινγκ Γιόνγκ Ουν.
«Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είναι πιθανόν όλες οι αποφάσεις του ηγέτη της χώρας παίρνουν πρώτα το πράσινο φως από την αδελφή του», ανέφερε ο Cheong Seong-chang.

Η μυστηριώδης γυναίκα που «μουρμουρίζει» στο αυτί του Κιμ Γιονγκ Ουν [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Η μυστηριώδης γυναίκα που «μουρμουρίζει» στο αυτί του Κιμ Γιονγκ Ουν [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Η Kim Sul-song, είναι 11 χρόνια μεγαλύτερη από τον Κιμ Γιόνγκ Ουν και η ενίσχυση της θέσης της ξεκίνησε το 2013. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας τους είχε ήδη αποφασίσει τα δύο αδέλφια να μοιραστούν την εξουσία και η αδελφή Kim Sul-song αποτελούσε μέρος της ελίτ της χώρας την ώρα που ανέλαβε ο Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ