Με φόντο το «καμπανάκι» SSM για τα κόκκινα δάνεια το τετ α τετ Μητσοτάκη με τους τραπεζίτες - iefimerida.gr

Με φόντο το «καμπανάκι» SSM για τα κόκκινα δάνεια το τετ α τετ Μητσοτάκη με τους τραπεζίτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία κρίσιμη περίοδο όπου οι τράπεζες βιώνουν με τη φυγή των καταθέσεων και την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τις επιπτώσεις από τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης πραγματοποιείται η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών.

Το τετ α τετ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τους τραπεζίτες που είναι προγραμματισμένο για σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται με φόντο το «καμπανάκι» του SSM για τα «κόκκινα δάνεια» μετά τη συνάντηση της επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Ντάνιελ Νουί με τις διοικήσεις των τραπεζών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Η κ. Νουί, έστειλε διπλό μήνυμα τόσο στις τράπεζες όσο και στην κυβέρνηση να επισπευστεί η διαδικασία μείωσης των κόκκινων δανείων. Εκανε λόγο για εποικοδομητικές συναντήσεις με την Τράπεζα της Ελλάδας και με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών και επισήμανε ότι η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί αισθητά και ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο σε όρους κεφαλαιακής επάρκειας όσο και σε όρους διοίκησης, αλλά παραμένει η μείζων πρόκληση της αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι τράπεζες έχουν ήδη κάνει αποφασιστικά βήματα εσωτερικά και είμαι αισιόδοξη ότι με το νέο νομικό πλαίσιο το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σύντομα και αυτή η πρόκληση θα αντιμετωπιστεί».

Η ατζέντα της συνάντησης του προεδρείου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να επικεντρωθεί στις εκκρεμότητες που προκαλεί στις τράπεζες η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης ενώ οι τραπεζίτες θα ενημερώσουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις θέσεις τους όσον αφορά ανοικτά ακόμη θέματα, όπως η νομική κάλυψη για όσους εμπλέκονται στις αναδιαρθρώσεις δανείων και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μητσοτάξης τραπεζίτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ