ΕΔΑ Αττικής: Εκπτώσεις τελών και επιδότηση έως και 50% για σύνδεση στο φυσικό αέριο

Με εκπτώσεις έως και 100% στα τέλη σύνδεσης, καθώς και πρόγραμματα επιδότησης η Εταιρεία Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής επιδιώκει εντός του 2017 τη σύνδεση 12.000 νέων νοικοκυριών με το δίκτυο του φυσικού αερίου.

Το τριπλό πρόγραμμα κινήτρων για νέες συνδέσεις νοικοκυριών με το δίκτυο φυσικού αερίου θέτει σε εφαρμογή η Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής προσφέροντας όφελος που ξεκινά από τα 360 ευρώ για ένα διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3.000 ευρώ για μία πολυκατοικία.

Η ΕΔΑ Αττικής προανήγγειλε και επενδύσεις ύψους 11 εκατ. ευρώ για φέτος στο δίκτυο διανομής καθώς και 67 εκατ. ευρώ στην πενταετία με στόχο την επέκταση του κατά 100 χλμ. Σήμερα το δίκτυο της ΕΔΑ Αττικής καλύπτει περίπου το 55% των δρόμων του λεκανοπεδίου και τροφοδοτεί με φυσικό αέριο 300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ στην 15ετή λειτουργία της ως ΕΠΑ Αττικής η εταιρεία πραγματοποίησε επενδύσεις σε υποδομές ύψους 327 εκατομμυρίων ευρώ και παρείχε χρηματοδοτήσεις για νέες συνδέσεις ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Μέσα στο 2017 η ΕΔΑ Αττικής για την επιδότηση του κόστους μετατροπής των εγκαταστάσεων θέρμανσης θα διαθέσει 3,8 εκατομμύρια ευρώ και το νέο πρόγραμμα επιδότησης που σχεδιάζει, θα ξεκινήσει στις 3 Απριλίου. Με το πρόγραμμα αυτό μειώνεται έως και 50% το συνολικό κόστος σύνδεσης για μια πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση ή για ένα μεμονωμένο διαμέρισμα που θα επιλέξει αυτόνομη σύνδεση.

Η μείωση αυτή επιτυγχάνεται μέσα από την προσφορά 100% έκπτωσης στα τέλη σύνδεσης, καθώς και το πρόγραμμα επιδότησης απευθείας από την ΕΔΑ Αττικής, που επιδοτεί μέρος του κόστους μετατροπής της εγκατάστασης θέρμανσης και προσφέρει μέχρι και 3.000 ευρώ για μια πολυκατοικία και 750 ευρώ για ένα διαμέρισμα.

Το πρόγραμμα θα βρίσκεται σε ισχύ από την 03/04 και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου ποσού και απευθύνεται σε κεντρικές και αυτόνομες θερμάνσεις ανεξαρτήτως ισχύος. Παράλληλα, η εταιρεία θα εφαρμόσει μία επιτυχημένη πρακτική σύνδεσης ανεξάρτητων ιδιοκτησιών σε πολυκατοικίες με χρήση ανυψωτικής στήλης και τοποθέτηση του μετρητή στο μπαλκόνι των διαμερισμάτων, δίνοντας λύση σε περιπτώσεις αδυναμίας αυτόνομης σύνδεσης λόγω τεχνικών δυσκολιών και ταυτόχρονα, μειώνοντας περαιτέρω το συνολικό κόστος σύνδεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΑ Φυσικό Αέριο επιδοτήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ