Χαμηλώνει ο πήχης για τα αντίμετρα -Λιγότερες φοροελαφρύνσεις, εξετάζονται αυξήσεις κοινωνικών δαπανών

Το βάρος στη... συνταγή για τα αντίμετρα ρίχνουν από την κυβέρνηση προκειμένου να πείσουν ότι θα μπορέσουν να ισοσκελίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις που θα υποστούν οι πολίτες από τη μείωση του αφορολόγητου και των περικοπών στις συντάξεις.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις αλλά ο κύριος όγκος των αντιμέτρων θα προσανατολίζεται σε:

  • αυξήσεις κοινωνικών δαπανών (στους τομείς υγείας και παιδείας)
  • αυξήσεις επιδομάτων στήριξης για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα

Σημειωτέον ότι τα εν λόγω ζητήματα, σε συνδυασμό με τη σύνθεση των μέτρων που θα πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα από το 2019, αλλά και τα εργασιακά αποτελούν τα βασικά «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης. Με τις διαβουλεύσεις των τεχνικών κλιμακίων να συνεχίζονται και σήμερα και αύριο, ώστε στο τέλος της εβδομάδας να κάνουν ταμείο οι επικεφαλής.

Θέλουν να κλείσουν το SLA- επόμενος «σταθμός» η Ρώμη
Στην τελική ευθεία για το eurogroup της 20ης Μαρτίου, στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει την τεχνική συμφωνία. Αν αυτό δε συμβεί όμως, προφανώς το σήριαλ θα έχει και συνέχεια. Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει στην ατζέντα τη συζήτηση για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα, με την αντιπαράθεση ΔΝΤ και Γερμανίας στο επίκεντρο.
Το επόμενο επεισόδιο πάντως, θα παιχτεί σίγουρα στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρώμη (25 Μαρτίου), οπότε κυβερνητικοί παράγοντες προϊδεάζουν πως εκεί θα κριθούν πολλά.

Στην Αθήνα ο Πιτέλα την Παρασκευή
Ο Πρωθυπουργός την Παρασκευή υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών και δημοκρατών στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα.
Με ενδιαφέρον επομένως αναμένονται οι δηλώσεις του τελευταίου για τα εργασιακά καθώς στο παρεθλόν έχει στηρίξει ανοιχτά την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι «πρέπει να διασφαλιστεί πως η Ελλάδα δεν θα αποτελεί εξαίρεση στα εργασιακά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φοροελαφρυνσεις αξιολόγηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ