Βραζιλία: Αθώος δηλώνει ο Λούλα -Τον κατηγορούν για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης στο σκάνδαλο Petrobras - iefimerida.gr

Βραζιλία: Αθώος δηλώνει ο Λούλα -Τον κατηγορούν για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης στο σκάνδαλο Petrobras

Φωτογραφία: AP Photo/Eraldo Peres
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα διακήρυξε την Τρίτη ενώπιον των δικαστών σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα την αθωότητά του.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν αφορούν την παρεμπόδιση μιας από τις μεγαλύτερες έρευνες που έχουν γίνει ποτέ στη Βραζιλία κατά της διαφθοράς και δωροδοκίας ενός πρώην στέλεχος του κρατικού πετρελαϊκού ομίλου Petrobras.

«Τα στοιχεία είναι ψευδή», είπε ο 71χρονος πρώην συνδικαλιστής ηγέτης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Μπραζίλια, αρνούμενος ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει τον πρώην διευθυντή της Petrobras Νέστορ Σερβερό προκειμένου να μην καταθέσει ως μάρτυρας.

Ο Λούλα, που διετέλεσε πρόεδρος για δύο θητείες από 2003 έως το 2010, θεωρείται ένα από τα φαβορί για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Βραζιλία το 2018, αλλά αντιμετωπίζει πέντε δίκες για διαφθορά που μπορεί να τον εμποδίσουν να είναι υποψήφιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λούλα ντα Σίλβα PetroBras Δικαιοσύνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ