Πώς είναι σήμερα η Τζέιν Μπίρκιν, μετά την αυτοκτονία της κόρης της [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς είναι σήμερα η Τζέιν Μπίρκιν, μετά την αυτοκτονία της κόρης της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ζωή της έπαιξε τυχερά παιχνίδια, με την καριέρα και τις χαρές που της πρόσφερε, αλλά και άσχημα: πέρασε μια βαριά λευχαιμία και έχασε την κόρη της Κέητ σε ηλικία 46 ετών.

Η Τζέην Μπίρκιν βρέθηκε στις αρχές Μαρτίου 2017 στο Χονγκ Κονγκ, όπου έκανε μια σειρά συναυλιών, παρά το γεγονός πως είχε ορκιστεί ότι δεν θα ξανατραγουδήσει μετά την πρόωρη απώλεια της κόρης της Κέητ. Δείχνει κυριολεκτικά αγνώριστη.

Πώς είναι σήμερα η Τζέιν Μπίρκιν, μετά την αυτοκτονία της κόρης της [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Πώς είναι σήμερα η Τζέιν Μπίρκιν, μετά την αυτοκτονία της κόρης της [εικόνες] | iefimerida.gr 1


«Ουφ, δεν το είχα αποφασίσει. Απλά δεν είχα πια διάθεση για τίποτα επί χρόνια. Αλλά όταν μου πρότειναν να διαβάσω κείμενα του Σερζ Γκενσμπούρ, με τον Μισέλ Πικολί και τον Ερβέ Πιέρ, ξαναβρήκα τη γλύκα της ζωής. Είναι ευχάριστο να είσαι με φίλους. Και κατάλαβα τελικά ότι είναι πολύ καλό να δουλεύει κάποιος» δηλώνει η Μπίρκιν στο γαλλικό περιοδικό Paris Match.
«Τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσα καν να μιλήσω, ή να τραγουδήσω. Τώρα ξαναβρήκα τη φωνή μου και τα λόγια μου βγαίνουν πιο εύκολα. Τώρα μπορώ να ομολογήσω, για παράδειγμα, ότι ήμουν τυχερή που είχα την κόρη μου Κέητ για 46 χρόνια...»

Η Κέητ Barry:

Πώς είναι σήμερα η Τζέιν Μπίρκιν, μετά την αυτοκτονία της κόρης της [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το 2013 αυτοκτόνησε η 46χρονη κόρη της Τζέην Μπίρκιν, πέφτοντας από το παράθυρο του διαμερίσματός της στο Παρίσι. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στον καλλιτεχνικό κόσμο που γνώριζε το «καταραμένο ζευγάρι» Τζέην Μπίρκιν-Σερζ Γκενσμπούργκ που άφησαν εποχή και σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά, στη Γαλλία αλλά και στον κόσμο.

Η Τζέην Μπίρκιν στην κηδεία της κόρης της:

Πώς είναι σήμερα η Τζέιν Μπίρκιν, μετά την αυτοκτονία της κόρης της [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Όταν ο Σερζ Γκενσμπούργκ γνώρισε την Τζέιν, εκείνη είχε ήδη την μικρή Κέιτ Barry, ένα κοριτσάκι από πρώτο της γάμο με τον συνθέτη των ταινιών Τζέημς Μποντ, Τζον Μπάρι.

Πώς είναι σήμερα η Τζέιν Μπίρκιν, μετά την αυτοκτονία της κόρης της [εικόνες] | iefimerida.gr 4

O Γκενσμπούργκ τη μεγάλωσε σαν δική του και εκείνη είχε πάντα καλές σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη της διάσημης οικογένειάς της, και τις ετεροθαλείς αδελφές της, Σαρλότ Γκενσμπούγκ και Λου Ντουαγιόν. Η 48η Κέιτ Μπάρι που ήταν διάσημη φωτογράφος, βρέθηκε νεκρή κάτω από το διαμέρισμά της στο Παρίσι αφήνοντας συντετριμμένη την μητέρα της.
«Οταν πέθανε η Κέητ έμεινα ένα χρόνο σπίτι μου χωρίς να κινούμαι, χωρίς να κινούμαι καθόλου» έχει δηλώσει η βρετανο-γαλλίδα σταρ.


Σοκ στις Κάννες
Τα γαλλικά ΜΜΕ έκριναν σοκαριστική την εμφάνιση της Τζέην Μπίρκιν στο Φεστιβάλ των Καννών του 2015, όταν πήγε για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της ταινίας του Γούντι Αλλεν Cafe Society. Η πρώην σύντροφος του Σερζ Γκενσμπούρ ανέβηκε τις διάσημες σκάλες των Καννών εντελώς μεταμορφωμένη, με πολλά παραπανίσια κιλά, και περίεργο πρόσωπο, χωρίς τον αέρα της ανορεξικής ντίβας του παρελθόντος.

Πώς είναι σήμερα η Τζέιν Μπίρκιν, μετά την αυτοκτονία της κόρης της [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Πώς είναι σήμερα η Τζέιν Μπίρκιν, μετά την αυτοκτονία της κόρης της [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Πώς είναι σήμερα η Τζέιν Μπίρκιν, μετά την αυτοκτονία της κόρης της [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Πώς είναι σήμερα η Τζέιν Μπίρκιν, μετά την αυτοκτονία της κόρης της [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Η ανορεξική Αγγλίδα που τρέλανε το Παρίσι

Η Μπίρκιν έκανε το ντεμπούτο της στο Λονδίνο του 1968, την εποχή που μεσουρανούσαν τα μίνι και στην Kings Road βασίλευαν η Μαίρη Κουάντ και η Βιβιέν Γουέστγουντ. Ένα κορίτσι με καστανά μαλλιά, κενό ανάμεσα στα δόντια και σώμα αγοριού έκανε τότε όλο τον κόσμο να μιλάει γι' αυτό.
Αιτία η ταινία Blow up στην οποία η Τζέιν Μπίρκιν αποκαλύπτει το εφηβαίο της αλλά και η εμφάνισή της στην καλτ ψυχεδελική ταινία της εποχής Wonderwall.

Πώς είναι σήμερα η Τζέιν Μπίρκιν, μετά την αυτοκτονία της κόρης της [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Πώς είναι σήμερα η Τζέιν Μπίρκιν, μετά την αυτοκτονία της κόρης της [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Πώς είναι σήμερα η Τζέιν Μπίρκιν, μετά την αυτοκτονία της κόρης της [εικόνες] | iefimerida.gr 11


Είναι τότε που ο σκηνοθέτης Πιερ Γκριμπλά την καλεί στη Γαλλία σε οντισιόν για τη νέα ταινία του. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Σερζ Γκενσμπούργκ, ήδη γνωστός τότε στη χώρα.
«Δεν μιλούσα λέξη γαλλικά. Φανταστείτε την ενόχληση του Σερζ να βλέπει μια ηλίθια κούκλα να μην μπορεί να πει τις ατάκες της. Παρ' όλα αυτά με βοήθησε. Είπε στο σκηνοθέτη πως κλαίω πολύ καλά. Ήταν ο σταρ της ταινίας. Θα μπορούσε να είχε ασκήσει βέτο και να δοκιμάσει για παρτενέρ τη Μαρίζα Μπέρενσον, την οποία ήθελε».
Τελικά η Μπίρκιν παίρνει το ρόλο, τα γυρίσματα ξεκινούν και μαζί με τον Γκενσμπούργκ τραγουδούν το πρώτο τους τραγούδι, το La chanson de slogan, για τις ανάγκες της ταινίας. Ξεκίνησε έτσι μια από τις πιο παράξενες ιστορίες αγάπης που γνώρισε η Γαλλία και από τον έρωτά τους προέκυψε η διάσημη σήμερα ηθοποιός Σαρλότ Γκενσμπούρ.


Η μάχη με την αρρώστεια

Τον Ιούνιο του 2011 η Μπίρκιν κόντεψε να πεθάνει, σε ηλικία 65 ετών, από λευχαιμία. «Είχα την εντύπωση ότι ήμουν ένα πλυντήριο που έληξε η εγγύηση. Δεν ήθελα να μιλήσω για τα προβλήματα υγείας μου. Υπέφερα, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά μου ήταν μαζί μου. Οταν όλα αυτά τελείωσαν, η μόνη μου παρηγοριά ήταν να βλέπω 3 ταινίες την ημέρα, να πηγαίνω στο θέατρο ώστε να παρακολουθώ τις ιστορίες των άλλων και όχι τη δική μου», δηλώνει σήμερα.

Πώς είναι σήμερα η Τζέιν Μπίρκιν, μετά την αυτοκτονία της κόρης της [εικόνες] | iefimerida.gr 12
Πώς είναι σήμερα η Τζέιν Μπίρκιν, μετά την αυτοκτονία της κόρης της [εικόνες] | iefimerida.gr 13

Η Μπίρκιν έγινε ακόμη πιο διάσημη όταν η Hermès έκανε τσάντα με το όνομά της: την Hermès Birkin. Η ίδια ζήτησε να βγει το όνομά της από την συλλογή, όταν έγιναν γνωστά τα βασανιστήρια που υφίστανται οι κροκόδειλοι πριν γίνουν τσάντες.

Πώς είναι σήμερα η Τζέιν Μπίρκιν, μετά την αυτοκτονία της κόρης της [εικόνες] | iefimerida.gr 14
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζέην Μπίρκιν σήμερα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ