Εισαγγελέας: Εδώλιο σε Λιακουνάκο και άλλους 16 για την υπόθεση της αγοράς των «ιπτάμενων ραντάρ» - iefimerida.gr

Εισαγγελέας: Εδώλιο σε Λιακουνάκο και άλλους 16 για την υπόθεση της αγοράς των «ιπτάμενων ραντάρ»

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραπομπή συνολικά 17 κατηγορουμένων ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μεταξύ των οποίων ο Θ. Λιακουνάκος οι Γ. Σμπώκος και Α. Κάντας, εισηγείται ο αντεισαγγελέας Εφετών, Χ. Μπαρδάκης, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών κατά την προμήθεια των «ιπτάμενων ραντάρ» από την εταιρεία Ericsson.

Ο εισαγγελέας, που με την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ζητά την απαλλαγή 9 κατηγορουμένων, εισηγείται στους εφέτες να παραπέμψουν τους 17 εμπλεκόμενους, μεταξύ τους και πρώην στελέχη της σουηδικής εταιρείας, για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου, καθώς και για πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στο κατηγορητήριο για την υπόθεση αναφέρεται ότι η σουηδική εταιρεία διακίνησε μέσω εταιρείας του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, μεγάλα χρηματικά ποσά, που κατευθύνθηκαν σε υψηλόβαθμα στελέχη του ΥΠΕΘΑ, προκειμένου να επιλεγεί για την προμήθεια των ραντάρ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ