Σεμινάρια Αιγυπτιολογίας με μύηση στην ιερογλυφική γραφή [πρόγραμμα]

Έναν κύκλο σεμιναρίων Αιγυπτιολογίας συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας.

Αφορμή, το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού για τη νέα έκθεση που παρουσιάζεται στον «Ελληνικό Κόσμο», με τίτλο «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα», καθώς και την πάγια πολιτική του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για εκλεκτικές συνεργασίες με άλλους πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στον «Ελληνικό Κόσμο», από τις 31 Μαρτίου και για είκοσι εβδομάδες.

Μύηση στην ιερογλυφική γραφή

Οι συμμετέχοντες/σες θα έχουν την ευκαιρία να «μυηθούν» στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα και ιδίως στην ιερογλυφική γραφή (μετά το πέρας των σεμιναρίων θα είναι σε θέση μάλιστα να αναγνώσουν απλές ιερογλυφικές επιγραφές).
Επίσης, θα διδαχθούν αρκετά μαθήματα για την ιστορία, την τέχνη, τη θρησκεία, τη μουσική και την επιστήμη των αρχαίων Αιγυπτίων, με έμφαση στην κατασκευή των μεγάλων πυραμίδων.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 20 πλήρη δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα με σύγχρονα διαδραστικά οπτικοακουστικά μέσα.

Τα σεμινάρια απευθύνονται τόσο σε φοιτητές Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Θεολογίας ή Θετικών Επιστημών, όσο και στο ευρύ κοινό, σε ανθρώπους που αγαπούν και ενδιαφέρονται, εν γένει, για τον αιγυπτιακό πολιτισμό.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιήσει η Αιγυπτιολόγος και Αρχαιοαστρονόμος Διδάκτωρ Αστρονομίας του Ε.Κ.Π.Α. και Διδάκτωρ Αιγυπτιολογίας του Πανεπιστημίου της Limoges, Κα Αλίκη Μαραβέλια.

Έναρξη: Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.
Εγγραφές έως και Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, κάθε Παρασκευή 16:00-18:00.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων για αυστηρώς ολιγομελή επίλεκτα τμήματα.
Απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας (FCE) και η αποστολή σύντομου βιογραφικού και των λόγων για τους οποίους θέλετε να παρακολουθήσετε το Σεμινάριο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, μαζί με τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου για άμεση επικοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ