Το Παρίσι γέμισε ποντίκια -Τα 10 μέτρα που θα πάρει η δήμαρχος [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Παρίσι γέμισε ποντίκια -Τα 10 μέτρα που θα πάρει η δήμαρχος [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό ανακοίνωσε στην κυριακάτικη εφημερίδα Journal du Dimanche 10 νέα, δρακόντεια μέτρα για να καθαρίσουν οι δρόμοι του Παρισιού και να εξαλειφθούν τα ποντίκια.


Τα ποντίκια επέστρεψαν στο Παρίσι, αναγνώρισε η δήμαρχος. Τα βλέπει κανείς στα πάρκα, στις πλατείες, στους διαδρόμους του μετρό, παντού στο Παρίσι. «Ο Δήμος θα πάρει σκληρά μέτρα. Θα αγοραστούν νέες παγίδες και θα προστατευθούν οι κάδοι σκουπιδιών που τοποθετεί η δημοτική υπηρεσία (περίπου 30.000)».

Το Παρίσι γέμισε ποντίκια -Τα 10 μέτρα που θα πάρει η δήμαρχος [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Γενικά το Παρίσι έχει τη φήμη μιας βρώμικης πόλης: παντού υπάρχουν ακαθαρσίες σκύλων, πολλά σκουπίδια και βρώμικα κανάλια του Σηκουάνα. Οι εκάστοτε δήμαρχοι της πόλης ξοδεύουν πολλά εκατομμύρια ετησίως για να καθαρίσουν την Πόλη του Φωτός. Το 2015 αποφασίστηκε να επιδίδεται πρόστιμο 68 ευρώ σε όποιον ντόπιο ή τουρίστα πετάει τη γόπα του στο δρόμο. Το μέτρο, ωστόσο, δεν έπιασε τόπο γιατί ο δημοτικός αστυνομικός θα πρέπει να πιάσει τον ένοχο επ'αυτοφόρω.

Το Παρίσι γέμισε ποντίκια -Τα 10 μέτρα που θα πάρει η δήμαρχος [εικόνες] | iefimerida.gr 1


«Καθαρό Παρίσι» ήταν το σλόγκαν πολλών υποψηφίων δημάρχων, αλλά τα μέτρα αποδεικνύονται κάθε φορά ανεπαρκή για την πόλη των 14 εκατομμυρίων κατοίκων. Το 2015 ένας λογαριασμός στο
Instagram με τίτλο « Welcome to canal Saint Martin » έγινε διάσημος γιατί έδειχνε, με εικόνες, πόσο βρώμικο είναι το κανάλι του Σηκουάνα.

Το Παρίσι γέμισε ποντίκια -Τα 10 μέτρα που θα πάρει η δήμαρχος [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Μερικά από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η δήμαρχος για το Παρίσι:
1. 100 επιπλέον εργαζόμενοι
Ο Δήμος του Παρισιού θα κάνει προσλήψεις ώστε οι εργαζόμενοι στα σκουπίδια να φθάσουν τους 7.000 ως το τέλος του 2017.


2. Νέο ωράριο για συλλογή σκουπιδιών
«Σήμερα οι ομάδες εργάζονται το πρωί. Αλλά η πόλη ζει ολόκληρη την ημέρα», δηλώνει η Αν Ινταλγκό η οποία ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει δεύτερη βάρδια συλλογής σκουπιδιών μεταξύ 15:48 και 23:30 το βράδι.

Το Παρίσι γέμισε ποντίκια -Τα 10 μέτρα που θα πάρει η δήμαρχος [εικόνες] | iefimerida.gr 3


3. Περισσότερα και καλύτερα οχήματα
Κανένα όχημα του δήμου δεν θα έχει ντίζελ, δήλωσε η Ινταλγκό η οποία προέβλεψε 22 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για να αγοράσει νέα οχήματα «λιγότερο θορυβώδη και κυρίως όχι με πετρέλαιο».


4. Περισσότεροι αστυνομικοί για πρόστιμα
Σήμερα το Παρίσι έχει 1.900 αστυνομικούς που κόβουν πρόστιμα για ακαθαρσίες και θα αυξηθούν κατά 50%, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος. Σύμφωνα με τα νούμερα που έδωσε, στο Παρίσι κόπηκαν 35.400 πρόστιμα για «ακαθαρσίες» το 2016, ήτοι 1.009 πρόστιμα γιατί κάποιος πέταξε τη γόπα, 1.205 για κακά σκύλων, 1.297 για ούρηση σε δημόσιο χώρο, 4.509 για εναπόθεση σκουπιδιών μεγάλου μεγέθους. Ας σημειωθεί ότι το πέταμα γόπας στο δρόμο στοιχίζει 68 ευρώ στο Παρίσι.

Το Παρίσι γέμισε ποντίκια -Τα 10 μέτρα που θα πάρει η δήμαρχος [εικόνες] | iefimerida.gr 4


5. Αστυνομικοί για σκουπίδια
Ειδική μονάδα υπαλλήλων του δήμου θα ψάχνουν όσους αφήνουν σκουπίδια στο δημόσιο χώρο. «Θα εμπνευστούμε από τις Βρυξέλλες και θα δημιουργήσουμε ειδική μονάδα ερευνητών». Η εν λόγω μονάδα θα δίνει πρόστιμα και για παράνομη αφισοκόλληση, η οποία υπάρχει ήδη αλλά θα επεκταθεί.

Το Παρίσι γέμισε ποντίκια -Τα 10 μέτρα που θα πάρει η δήμαρχος [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παρίσι ποντίκια μέτρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ