Ο εγγονός του Ζακ Σιράκ στηρίζει τον Εμμανουέλ Μακρόν για πρόεδρο - iefimerida.gr

Ο εγγονός του Ζακ Σιράκ στηρίζει τον Εμμανουέλ Μακρόν για πρόεδρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτό κι αν είναι έκπληξη: ο Martin Rey-Chirac, 20 ετών, εγγγονός του πρώην Δεξιού προέδρου της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει για επερχόμενο πρόεδρο τον κεντρώο, πρώην υπουργό Οικονομίας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Ολάντ, Εμμανουέλ Μακρόν.


Και όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ δεν είναι ο μόνος «σιρακικός» που θα ήθελε να ψηφίσει τον Μακρόν.
Πρόκειται για μια ανέλπιστη και βαρύγδουπη στήριξη για τον Μακρόν. Πηγές αναφέρουν ότι ο εγγονός του Σιράκ είναι ενταχθεί στο κίνημα του Μακρόν «Εμπρός!» από πέρυσι και δεν περίμενε καν τις προκριματικές στη Δεξιά.

(Εδώ ο νεαρός Σιράκ με την γιαγιά του, Μπερναντέτ Σιράκ και την μητέρα του)

Ο εγγονός του Ζακ Σιράκ στηρίζει τον Εμμανουέλ Μακρόν για πρόεδρο | iefimerida.gr 0


Η στήριξη του εγγονού Σιράκ, αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, θα φέρει πολλές «δεξιές» ψήφους στον Μακρόν και απαξιώνει ακόμη περισσότερο τον επίσημο δεξιό υποψήφιο Φρανσουά Φιγιόν.
Ο πρώην γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ διατηρεί ιδιαίτερα κακές σχέσεις με τον Φιγιόν, από την εποχή που ο τελευταίος ήταν υπουργός του. Ο Σιράκ τον είχε απολύσει από τη θέση του υπουργού Παιδείας, επειδή είχε αποτύχει να φέρει εις πέρας την μεταρρύθμιση για το λύκειο. Αμέσως ο Φιγιόν τον εγκατέλειψε και στράφηκε τότε στον Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος, μόλις έγινε πρόεδρος της Γαλλίας, τον αντάμειψε τοποθετώντας τον πρωθυπουργό. Το κακό είναι ότι όταν ο Σιράκ απέλυσε τον Φιγιόν, εκείνος έκανε μια δηλητηριώδη δήλωση που ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας τη θυμάται ακόμη: «Οταν θα κάνουν τον απολογισμό της θητείας Σιράκ δεν θα θυμάται κανείς τίποτα ...εκτός από τις δικές μου μεταρρυθμίσεις».

Ο εγγονός του Ζακ Σιράκ στηρίζει τον Εμμανουέλ Μακρόν για πρόεδρο | iefimerida.gr 1


Φαίνεται, λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα του Σιράκ να τον εκδικηθεί. Κορυφαία στελέχη της Δεξιάς με τα οποία ο Σιράκ διατηρεί ακόμη καλές σχέσεις, έχουν ήδη ενταχθεί στο κίνημα του Μακρόν. Παράδειγμα, ο Jean-Paul Delevoye -ο οποίος ήταν υπουργός μεταξύ 2002-2004- έχει επιφορτιστεί να προετοιμάσει, για τον Μακρόν, τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν τον Ιούνιο στη Γαλλία.
Ο Renaud Dutreuil -υπουργός μεταξύ 2002-2007- ο οποίος είχε εγκαταλείψει την πολιτική, επέστρεψε για να υποστηρίξει τον Μακρόν. Το ίδιο έκαναν και οι πρώην υπουργοί του Σιράκ Anne-Marie Idrac, και Jean-Jacques Aillagon, πρώην υπουργός Πολιτισμού.
Μάλιστα, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του Φιγιόν με τις αργομισθίες της συζύγου του, ο πρώην υπουργός Jean-Louis Debré, ο πιό πιστός συνεργάτης του Ζακ Σιράκ, είχε κάνει ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις εναντίον του Φιγιόν, τον οποίο χαρακτήρισε «ξοφλημένο, με την πλάτη στον τοίχο». «Είναι παρακμιακό...Καημένη Γαλλία!» είχε πει.

Ο εγγονός του Ζακ Σιράκ στηρίζει τον Εμμανουέλ Μακρόν για πρόεδρο | iefimerida.gr 2

Ο Martin Rey-Chirac είναι εγγονός του (πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Γαλλίας) Ζακ Σιράκ. Μητέρα του είναι η πανίσχυρη και πολυαγαπημένη κόρη του Σιράκ, Κλοντ και πατέρας του ο πρώην πρωταθλητής του τζούντο Thierry Rey.
Ο διάσημος εγγονός σπούδασε γραφίστας στην Αγγλία. Πέρασε την παιδική και εφηβική του ηλικία δίπλα στον πανίσχυρο παππού του, ο οποίος αγαπούσε τις τέχνες, τα καλά εστιατόρια και την καλή ζωή. Ο νεαρός Σιράκ εργάζεται σήμερα στο Οίκο δημοπρασιών Chris­tie’s, ο οποίος ανήκει σε έναν φίλο της οικογένειας, τον ζάπλουτο επιχειρηματία και συλλέκτη έργων τέχνης Φρανσουά Πινό.

Ο εγγονός του Ζακ Σιράκ στηρίζει τον Εμμανουέλ Μακρόν για πρόεδρο | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εγγονός Ζακ Σιράκ μακρον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ