Εξι υποψήφιες για ένα βραβείο: Ποια θα φορέσει φέτος την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη; - iefimerida.gr

Εξι υποψήφιες για ένα βραβείο: Ποια θα φορέσει φέτος την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξι είναι οι φετινές υποψήφιες ηθοποιοί για τα Θεατρικά Βραβεία Μελίνα Μεκρούρη που θα απονεμηθούν την προσεχή Δευτέρα, για ενδέκατη συνεχή χρονιά από το Ιδρυμα που φέρει το όνομά της. Ενα από αυτά τα έξι νέα κορίτσια θα προστεθεί στη λίστα με τις νικήτριες, που ξεκίνησε το 2007.

Υποψήφιες για το Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη είναι η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, η Ντάνη Γιαννακοπούλου, η Ανθή Ευστρατιάδου, η Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, η Κατερίνα Μαυρογεώργη και η Ελίνα Ρίζου.

Ποιες έχουν κερδίσει την καρφίτσα

Ως τώρα έντεκα έχουν βραβευθεί _και όχι δέκα, γιατί πέρυσι το έπαθλο στο όνομα της Μελίνας Μερκούρη μοιράστηκε ανάμεσα στην Αλεξάνδρα Αϊδίνη και την Ιωάννα Παππά. Πηγαίνοντας πίσω το βραβείο έχουν κερδίσει: Η Λένα Δροσάκη (2015), Η Γιούλικα Σκαφιδά (2014), η Λένα Παπαληγούρα (2013), η Μαρία Κίτσου (2012), η Λουκία Μιχαλοπούλου (2011), η Μαρίνα Ασλάνογλου (2010), η Ελενα Μαυρίδου (2008), η Στεφανία Γουλιώτη (2008) και η Εύη Σαουλίδου, με την οποία και εγκαινιάστηκε ο θεσμός το 2007.

Το βραβείο και οι 3.000 ευρώ

Το βραβείο, που ήρθε επτά χρόνια μετά τα Θεατρικά Βραβεία Δημήτρης Χορν, για να τιμήσει τις νέες ηθοποιούς, απονέμεται με κριτήριο την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της περασμένης θεατρικής περιόδου. Η τιμώμενη, εκτός από τα 3.000 ευρώ, παραλαμβάνει από τα χέρια της προηγούμενης την καρφίτσα της Μελίνας, την οποία και κρατά για όλη την χρονιά, για να την παραδώσει με τη σειρά της στην επόμενη. Σαν μια θεατρική σκυταλοδορμία....

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν η Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), η Δηώ Καγγελάρη, η Ματίνα Καλτάκη, ο Δημήτρης Λιγνάδης και η Ρένη Πιττακή (μέλη). Η απονομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, (19.00), στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη(Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα), με ελεύθερη είσοδο.

Εξι υποψήφιες για ένα βραβείο: Ποια θα φορέσει φέτος την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη; | iefimerida.gr 0

Οι υποψήφιες

Δήμητρα Βλαγκοπούλου για τα έργα «Ο Θεατροποιός» του Thomas Bernhard, σε μετάφραση Πέτρου Μάρκαρη, σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση, στο θέατρο Πόρτα και «Φάουστ» του Johann Wolfgang von Goethe, σε μετάφραση Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, παραγωγή Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και «Λυκόφως».

Ντάνη Γιαννακοπούλου για το έργο «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, στο θέατρο Επί Κολωνώ.

Ανθή Ευστρατιάδου για το έργο «Ο Αδαής και ο Παράφρων» του Thomas Bernhard, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα, σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη για το έργο «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη, σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Kατερίνα Μαυρογεώργη για το έργο «Πιάνω Παπούτσι πάνω στο Πιάνο» βασισμένο σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου, σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου, παραγωγή Patari Project στο θέατρο Πόρτα.

Ελίνα Ρίζου για το έργο «Τα Κύματα» της Virginia Woolf, βασισμένο σε αποσπάσματα της μετάφρασης του Άρη Μπερλή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ