Τμήματα του διαστημοπλοίου Phobos θα πέσουν στην Αργεντινή - iefimerida.gr

Τμήματα του διαστημοπλοίου Phobos θα πέσουν στην Αργεντινή

Phobos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τμήματα του ρωσικού διαστημικού οχήματος Phobos-Grunt θα πέσουν σήμερα στην Αργεντινή, βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες, δήλωσε πηγή του ρωσικού διαστημικού τομέα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα στις 12:30 GMT το Phobos-Grunt θα συντριβεί στη Γη στις 17:52 GMT, περίπου 120 χλμ. δυτικά της πόλης του Ροζάριο» είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι οι εμπειρογνώμονες, ωστόσο, δεν θα μπορέσουν να δώσουν μια ακριβή τελική πρόβλεψη πριν από τις 17:00 GMT.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos προσπάθησε πάντως από την πλευρά της να πει που θα συντριβεί σήμερα στο γη το διαστημικό όχημα, ανακοινώνοντας ένα «παράθυρο» περίπου τεσσάρων ωρών και μια γεωγραφική περιοχή που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη.

Οι προβλέψεις της Roskosmos αφορούν ένα μεγάλο μέρος του κόσμου: Νότια Αμερική, Καραϊβική, Δυτική Αφρική και Βόρεια Ευρώπη, ένα μεγάλο μέρος της Ασίας, της Αυστραλίας και των ωκεανών, Ατλαντικού και του Ειρηνικού (www.federalspace.ru/main.php?id=2&nid=18563).

Σύμφωνα με μια πηγή του ρωσικού διαστημικού τομέα, την οποία επικαλείται το Itar-Tass, το Phobos-Grunt θα συντριβεί στην έρημο Γκόμπι της Κίνας στις 18:40 GMT.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ