Λουπίτα Νιόγκο, Ιμάν, Κάστερ Σεμένια: Oι Αφρικανές με τη μεγαλύτερη επιρροή [εικόνες] - iefimerida.gr

Λουπίτα Νιόγκο, Ιμάν, Κάστερ Σεμένια: Oι Αφρικανές με τη μεγαλύτερη επιρροή [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίστα με τις Αφρικανές γυναίκες που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο δημοσίευσε για να τιμήσει τον Μήνα Ιστορίας των Γυναικών (Women's History Month), τον Μάρτιο, η ψηφιακή πλατφόρμα μέσων μαζικής ενημέρωσης που είναι αφιερωμένη στην αφρικανική κουλτούρα, μουσική και πολιτική OkayAfrica.

«Με υπερηφάνεια παρουσιάζουμε 100 εξαίρετες γυναίκες που προέρχονται από την ήπειρο και τη Διασπορά- μία καταπληκτική ομάδα από οραματίστριες, πρωταθλήτριες, πρωτοπόρες» δήλωσε στο CNN η Αντουανέτ Ισάμα, συντάκτρια του OkayAfrica .

Η Κενυάτισσα ηθοποιός, Λουπίτα Νιόνγκο, η Νιγηριανή συγγραφέας, Τσιμαμάντα Νγκόζι Αντίτσι, η Αμερικανο-Σενεγαλέζα ηθοποιός και κινηματογραφική παραγωγός Ίσα Ρέι, η Ελουέντ Ελμάν, Καναδο-Σομαλή ακτιβίστρια για τα κοινωνικά δικαιώματα περιλαμβάνονται στη λίστα των δυναμικών γυναικών.

Λουπίτα Νιόγκο, Ιμάν, Κάστερ Σεμένια: Oι Αφρικανές με τη μεγαλύτερη επιρροή [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Σομαλή Ιμάν Αμπντουλμαχίντ, πρώην μοντέλο, μητέρα, ηθοποιός, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, σύζυγος του θρύλου της ροκ Ντέιβιντ Μπόουι, ο οποίος πέθανε πέρσι, η Νοτιοαφρικανή αθλήτρια, Κάστερ Σεμένια, η πρωταθλήτρια στο σκάκι από την Ουγκάντα, Φιόνα Μουτέσι, η Φαρίντα Μπέντγουεϊ, επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας πληροφορικής από τη Γκάνα είναι επίσης στον κατάλογο.

Λουπίτα Νιόγκο, Ιμάν, Κάστερ Σεμένια: Oι Αφρικανές με τη μεγαλύτερη επιρροή [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Λουπίτα Νιόγκο, Ιμάν, Κάστερ Σεμένια: Oι Αφρικανές με τη μεγαλύτερη επιρροή [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η λίστα «100 Γυναίκες του OkayAfrica» συντάχθηκε από ομάδα Αφρικανών γυναικών, οι οποίες μετά από μήνες έρευνας και εντατικές συζητήσεις αναγνώρισαν γυναίκες που είναι φάροι στον τομέα τους και η προσωποποίηση του #blackgirlmagic. Η εκπροσώπηση διαφορετικών χωρών και η επιρροή τους στην κοινωνία ήταν βασικοί παράγοντες για την επιλογή των #okay100women, αναφέρεται στο σχετικό άρθρο της πλατφόρμας.

«Αυτές οι λαμπρές γυναίκες επηρεάζουν θετικά τις ζωές μας και τις ζωές των άλλων σε όλη την Αφρική και σε όλο τον κόσμο " τόνισε η Αντουανέτ Ισάμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νοτιοαφρικανες επιρροή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ