Επτασφράγιστο μυστικό το σχέδιο για Grexit -Τι αναφέρει σε επιστολή του ο Μοσκοβισί - iefimerida.gr

Επτασφράγιστο μυστικό το σχέδιο για Grexit -Τι αναφέρει σε επιστολή του ο Μοσκοβισί

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πιερ Μοσκοβισί επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος, για το γεγονός ότι δεν δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο για τις συνέπειες του Grexit, το οποίο είχε εκπονήσει η Κομισιόν το καλοκαίρι του 2015.

Στην επιστολή του προς την Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία είχε ζητήσει από τον Μοσκοβισί την αποκάλυψη του σχεδίου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος παραδέχεται ότι υπάρχει αυτό, αλλά αρνείται να το δημοσιοποιήσει, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα και θα προκαλούσε κλυδωνισμούς στην Ευρωζώνη.

Η «Καθημερινή» αποκάλυψε την επιστολή του Πιερ Μοσκοβισί. «Το αίτημα σας περισσότερο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, παρά να βοηθήσει», είναι το δια ταύτα της απάντησης του Ευρωπαίου Επιτρόπου.

«Για εμάς το δημόσιο συμφέρον υπηρετείται καλύτερα όταν οι πολίτες γνωρίζουν όλη την αλήθεια για τα θέματα που αφορούν το μέλλον τους», δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου στην «Καθημερινή», σχολιάζοντας την απάντηση Μοσκοβισί.

«Οταν η γνώση λείπει, τότε καλλιεργείται η σπέκουλα, ο φόβος και ο λαϊκισμός και μένουμε να παρακολουθούμε μέρα με την μέρα το πριόνισμα του ευρώ και την άνοδο της υποστήριξης της δραχμής», συμπλήρωσε η κ. Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, μέρη του σχεδίου είχαν παρουσιαστεί στη δραματική συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων λίγα 24ωρα πριν από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και πρόβλεπαν μεταξύ άλλων έκτακτα σχέδια ασφάλειας των συνόρων, έκτακτο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα αλλά και σχέδιο εκκένωσης των πολιτών της ΕΕ που θα εγκλωβίζονταν στην χώρα σε περίπτωση κοινωνικής αναταραχής και αστάθειας που θα προκαλούσε το Grexit.

Η επιστολή της κ. Διαμαντοπούλου είχε σταλεί στον απόηχο των δηλώσεων του Νίκου Ξυδάκη περί δραχμής και της επαναφοράς των σεναρίων περί Grexit από μερίδα του διεθνούς Τύπου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ