Κακοκαιρία με χιόνια και θερμοκρασίες υπό το μηδέν - iefimerida.gr

Κακοκαιρία με χιόνια και θερμοκρασίες υπό το μηδέν

Κακοκαιρία με χιόνια και θερμοκρασίες υπό το μηδέν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κύμα κακοκαιρίας χτυπά ολόκληρη τη χώρα με χιόνια στην βόρεια Ελλάδα και την θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές να κατρακυλάει στους -15 βαθμούς κελσίου ενώ το τσουχτερό κρύο αναμένεται να διαρκέσει και την εβδομάδα που έρχεται.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας στην Αθήνα το θερμόμετρο τη Δευτέρα θα δείχνει 1-6 βαθμούς Κελσίου, την Τρίτη από -1 έως 5 βαθμούς, την Τετάρτη από -1 έως 6 και την Πέμπτη 0-6 βαθμούς Κελσίου.


Στην Βόρεια Ελλάδα η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι ακόμα επιβεβλημένη και οι οδηγοί που θα κινούνται προς Καστοριά και Φλώρινα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στα τμήματα της επαρχιακής οδού Καστοριάς-Φλώρινας μέσω Βιτσίου από το 22ο χλμ έως και το 28ο χλμ και στο Καστοριάς- Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου από το 25ο χλμ έως και το 50ο χλμ.


Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται και στα τμήματα της επαρχιακής οδού Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βιτσίου, από το 18ο χλμ έως και το 30ο χλμ, αλλά και σε τμήμα της εθνικής οδού Φλώρινας -Καστοριάς μέσω Βίγλας, από το 15ο χλμ έως και το 25ο χλμ.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας- Κέχρου, που αποτελεί και τη μοναδική διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει όποιος επιθυμεί να επισκεφθεί το βουνό Κέχρος στη Ροδόπη.Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για ολόκληρη την ερχόμενη εβδομάδα, με τα φαινόμενα να είναι έντονα ιδιαίτερα στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ