Θα πωλούσαν 500.000 ευρώ μαρμάρινο λιοντάρι του 5ου αιώνα π.Χ - iefimerida.gr

Θα πωλούσαν 500.000 ευρώ μαρμάρινο λιοντάρι του 5ου αιώνα π.Χ

Θα πωλούσαν 500.000 ευρώ μαρμάρινο λιοντάρι του 5ου αιώνα π.Χ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρείς Έλληνες που κατείχαν παράνομα ένα μαρμάρινο λιοντάρι των αρχαϊκών κλασσικών χρόνων (5ος - 4ος αιώνας π.Χ.) έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας λίγο πριν «βγάλουν στην αγορά» το σπάνιο αρχαιολογικό εύρημα.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των αρχαιοκάπηλων μετά από πληροφορίες ότι σκόπευσαν να πουλήσουν το μαρμάρινο λιοντάρι σε άγνωστους αγοραστές, για 500.000 ευρώ.


Το αρχαίο αντικείμενο έχει διαστάσεις μήκους 110 εκ. και κυμαινόμενο πλάτος 30-35 εκ. και πιθανόν είχε χρησιμοποιηθεί σαν επιτύμβιο σήμα ενώ σύμφωνα με αρχαιολόγο της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, το λιοντάρι, εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής κληρονομιάς» και πρόκειται για αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.Οι συλληφθέντες θα κρατούνται και αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ