Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας του 52χρονου ταξιτζή στην Καστοριά - iefimerida.gr

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας του 52χρονου ταξιτζή στην Καστοριά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Καστοριάς -και όχι μόνο- έχει προκαλέσει η στυγερή δολοφονία οδηγού ταξί από αστυνομικό-ειδικό φρουρό.

Ολα συνέβησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο άτυχος ταξιτζής Κοσμάς Τζέλιος, 52 ετών, βρέθηκε νεκρός στην περιοχή της Νέας Λεύκης Καστοριάς. Η κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών ήταν άμεση, με ειδικές μονάδες της αστυνομίας να αποκλείουν την περιοχή και άνδρες της Ασφάλειας να ελέγχουν τόσο το σημείο όπου βρέθηκε ο οδηγός όσο και το ταξί.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ερημική τοποθεσία εκτός πορείας του επαρχιακού δρόμου Λεύκης-Κορομηλιάς δίπλα σε ποτάμι και ο άτυχος οδηγός σε απόσταση 50 μέτρων από το αυτοκίνητο.

Οι έρευνες των Αρχών ξεκίνησαν μετά την αναφορά της οικογένειας στην αστυνομία, αφού από νωρίς το απόγευμα ο 52χρονος δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις. Μάλιστα, και οι συνάδελφοί του οδηγοί ταξί προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Στις πιάτσες ταξί της Καστοριάς, όπως ήταν λογικό, επικράτησε τρόμος, καθώς πολλοί θυμήθηκαν τον μανιακό της Κηφισιάς που σκότωσε έναν οδηγό ταξί και τραυμάτισε έναν ακόμη. Από την αρχή των ερευνών, όμως, διεφάνη ότι η μεθοδολογία ήταν διαφορετική και οι Αρχές προσανατολίζονταν σε άλλες εκδοχές, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα - ακόμη και αυτό της ακραίας πράξης του μιμητισμού.

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας του 52χρονου ταξιτζή στην Καστοριά | iefimerida.gr 0

Η ομολογία του αστυνομικού

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών δεν κράτησαν παρά λίγες ώρες, καθώς συνελήφθη αστυνομικός και ομολόγησε το έγκλημα. Ο ειδικός φρουρός ομολόγησε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ότι σκότωσε τον ταξιτζή, για προσωπικούς λόγους.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι πριν από τη σύλληψή του συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του 52χρονου! Πρόκειται για έναν ειδικό φρουρό, 30 ετών, παντρεμένο, ο οποίος υπηρετούσε στην Αττική, στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και ήταν αποσπασμένος στην Καστοριά. Μάλιστα, σύμφωνα πληροφορίες, ο 30χρονος είχε πάρει απόσπαση στην Καστοριά για υπηρεσιακούς λόγους ασφαλείας, καθώς είχε μετάσχει στην επιχείρηση σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, στις 12 Ιουλίου 2014.

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας του 52χρονου ταξιτζή στην Καστοριά | iefimerida.gr 1

Οσον αφορά τον κίνητρο της δολοφονίας, ο ειδικός φρουρός υπέπεσε σε αντιφάσεις. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι ήθελε να ληστέψει το θύμα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά όπως διαπιστώθηκε ο 52χρονος δεν έπεσε θύμα ληστείας, ούτε έλειπαν πράγματα από το ταξί. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους. Οι αστυνομικοί, πάντως, δεν έχουν πειστεί ακόμα για τους ισχυρισμούς του και ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Οι υποψίες στράφηκαν προς το πρόσωπο του αστυνομικού, καθώς είναι ο μοναδικός στον νομό που κατέχει 45άρι πιστόλι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος 52χρονος πήρε στο ταξί του τον 30χρονο ειδικό φρουρό από το κέντρο της Καστοριάς, είτε ως πελάτη, είτε επειδή τον γνώριζε.

Πώς ταυτοποίησε τον δράστη η ΕΛ.ΑΣ.

Μαρτυρίες και βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στη διαδρομή που ακολούθησε το ταξί οδήγησαν τις έρευνες στα ίχνη του αστυνομικού. Οπως διαπιστώθηκε, ο 30χρονος επιβιβάστηκε στο όχημα του άτυχου αυτοκινητιστή στις 16:30 της Παρασκευής, από περιοχή της πόλης της Καστοριάς.

Προορισμός τους ήταν σημείο στο οποίο υπάρχει αγροτεμάχιο και αποθήκη του πατέρα του δράστη, στην περιοχή Νέα Λεύκη. Το ταξί βρέθηκε σταθμευμένο εκεί, σε χωματόδρομο και όπως φαίνεται ο δράστης ανάγκασε το θύμα του να βγει από το όχημα και σε απόσταση 30 μ. από το αυτοκίνητο σκότωσε τον 52χρονο.

Μετά το έγκλημα, όπως προκύπτει από τις έρευνες, ο ειδικός φρουρός περπάτησε αρκετά χιλιόμετρα με τα πόδια και κάλεσε ραδιοταξί, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στην πόλη της Καστοριάς. Ο ταξιτζής αυτός, που μετέφερε τον δράστη, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι δεν ήταν ταραγμένος.

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας του 52χρονου ταξιτζή στην Καστοριά | iefimerida.gr 2

Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής

Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα του ιατροδικαστή, το θύμα έφερε τρία τραύματα από σφαίρες. Ενα στη δεξιά κροταφική χώρα, ένα διαμπερές τραύμα στην άνω δεξιά θωρακική χώρα με έξοδο στην οπίσθια θωρακική -ένδειξη ότι τον πυροβόλησε από μπροστά ο δράστης- και ένα στο δεξί ημιθωράκιο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη

Η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με τη σύλληψη του αστυνομικού στην Καστοριά, για τη δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί, ανακοίνωσε ότι «για τη χθεσινή δολοφονία του 52χρονου ημεδαπού στη Λεύκη Καστοριάς συνελήφθη 30χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς. Η προανάκριση συνεχίζεται, διερευνώνται τα αίτια».

Είχε πυροβολήσει τον Μαζιώτη

Ο ειδικός φρουρός είχε πυροβολήσει και συνέλαβε το ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, κατά την αιματηρή συμπλοκή το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι. Μάλιστα, όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση, είχε πυροβολήσει τον Μαζιώτη με το ίδιο όπλο με το οποίο σκότωσε τον άτυχο οδηγό ταξί. Ο 30χρονος είχε υποβάλει αίτημα για μετάθεση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, η οποία έγινε δεκτή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., για τον κίνδυνο αντεκδίκησης μετά τη σύλληψη του Μαζιώτη. Είναι παντρεμένος, αποσπασμένος στην ΟΠΚΕ Καστοριάς.

Τι λέει συνάδελφος του ταξιτζή

Μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον 52χρονο οδηγό ταξί που εντοπίστηκε νεκρός στην Καστοριά οι συνάδελφοί του. Αυτοκινητιστής από την Καστοριά μίλησε στην τοπική ιστοσελίδα oladeka.com και αναφέρθηκε στο ερημικό σημείο κοντά στη Λεύκη που βρέθηκε η σορός του 52χρονου.

«Στο συγκεκριμένο σημείο ακούγαμε ότι γίνονται περίεργα πράγματα… Φαίνεται ότι ο Κ. δεν κατάλαβε που του είπαν να τους πάει ή όταν τον οδήγησαν εκεί ήταν αργά..» αναφέρει και δεν κρύβει τον πανικό του. «Λέγαμε ότι μόνο στην Αθήνα γίνονται αυτά, αλλά να που ήρθαν και στις αυλές μας… Ποιος ξέρει τι ακριβώς έγινε… Το σίγουρο είναι ότι χάσαμε ένα πολύ καλό παιδί!» προσθέτει ο συνάδελφος του 52χρονου, ο οποίος είχε καταγωγή από την Τσάκωνη και ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά.

Παντρεμένος με δύο παιδιά

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Καστοριάς με τη δολοφονία του Κοσμά Τζέλιου. Ο 52χρονος είχε καταγωγή από την Τσάκωνη Καστοριάς, ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Όπως ανέφερε στον Real FM 97,8 o Αντώνης Παραράς από την ιστοσελίδα alphafm.gr, η κόρη του 52χρονου λείπει στο εξωτερικό -και συγκεκριμένα στη Γερμανία- για σπουδές. Ενημερώθηκε ότι ο πατέρας της βρέθηκε νεκρός και ήρθε εσπευσμένα στην Ελλάδα.

Ο άτυχος οδηγός Κοσμάς Τζέλιος:

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας του 52χρονου ταξιτζή στην Καστοριά | iefimerida.gr 3
Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας του 52χρονου ταξιτζή στην Καστοριά | iefimerida.gr 4
Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας του 52χρονου ταξιτζή στην Καστοριά | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ