Κινέζοι χάκερς σαμποτάρουν την καμπάνια απελευθέρωσης του Ai Weiwei - iefimerida.gr

Κινέζοι χάκερς σαμποτάρουν την καμπάνια απελευθέρωσης του Ai Weiwei

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την πολύ μεγάλη δημοσιότητα που πήρε η καμπάνια υπέρ της απελευθέρωσης του κινέζου καλλιτέχνη και ακτιβιστή Ai Weiwei, το Change.org , σάιτ που διοργανώνει διάφορες καμπάνιες συλλογής υπογραφών, δέχθηκε συντονισμένη επίθεση από κινέζους χάκερς και ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του.

Πάνω από 90.000 υπογραφές είχαν συγκεντρωθεί για την καμπάνια υπέρ του Weiwei, ενώ την κίνηση είχε υποστηρίξει σύσσωμη η διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα με μπροστάρηδες τα μουσεία Guggenheim, Tate και το μουσείο μοντέρνας τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΟΜΑ).

Ο ιδρυτής του Change.org δήλωσε πως δεν γνωρίζει τον ακριβή λόγο και την προέλευση της επίθεσης, όμως σχολίασε πως όλα άρχισαν μετά την δράση υπέρ του Weiwei και πως όλες οι επιθέσεις έγιναν από την Κίνα.

Οι κινεζικές αρχές οι οποίες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις κυβερνοπολέμων, δήλωσαν άγνοια για το γεγονός.

Υπενθυμίζουμε πως ο Αi Weiwei, συνελήφθη και κρατείται υπό άγνωστες συνθήκες από τις κινεζικές αρχές.

Oι φωτογραφίες παρακάτω είναι απο την τρέχουσα συμμετοχή του Weiwei σε έκθεση του Harvard. Οι κύβοι αυτοί είναι φτιαγμένες απο μαθητικές τσάντες και αναπαριστούν τους 5335 μαθητές που έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό του 2008 στην κινέζικη περιφέρεια Σιτσουάν. Ο Weiwei είχε οργανώσει έρευνα για τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες κατέρρευσαν τα σχολεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα Ai Weiwei Change.org
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ