Μαζεύουν τα σκουπίδια - Ανάσα για τους κατοίκους - iefimerida.gr

Μαζεύουν τα σκουπίδια - Ανάσα για τους κατοίκους

Πάτρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από δώδεκα ημέρεςς έληξε ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ της Πάτρας από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ξερόλακκας και είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν στους δρόμους της Πάτρας και του Ρίου περίπου 3.500 τόνοι απορριμμάτων. Τώρα τα απορριμματοφόρα του δήμου κάνουν αγώνα δρόμου για καθαρίσουν την πόλη.

Πριν από την απόφαση των κατοίκων είχε προηγηθεί συνάντηση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα με τον δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, ώστε να βρεθεί λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων. Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης «αποδέχθηκα το αίτημα που μου κατάθεσαν ο δήμαρχος Πατρέων και οι εκπρόσωποι των συλλόγων της Ξερόλακκας, προκειμένου μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξει μια συνάντηση με τους δημάρχους Δυτικής Αχαΐας και Ναυπάκτου, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα της παράλληλης λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας με τη διάθεση μέρους των απορριμμάτων της Πάτρας στους ΧΥΤΑ των δύο γειτονικών δήμων».

Επίσης, ο Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε ότι «οι πιθανές λύσεις διερευνώνται, αλλά δεν επιβάλλονται» ενώ πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει αυτήν την πρωτοβουλία «καθ' υπέρβαση των αρμοδιοτήτων μου και με πλήρη σεβασμό στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης.» Όσον αφορά στο ζήτημα της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι «η Περιφέρεια έχει διασφαλίσει κονδύλια ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ για τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων στη Δυτική Ελλάδα, που αποτελούν τη μόνη και οριστική λύση στο πρόβλημα.»

Σχετικά με ενδεχόμενες ενδιάμεσες λύσεις, ο Απόστολος Κατσιφάρας, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αναμένουν τις επιλέξιμες και ώριμες προτάσεις των Δήμων, προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν, ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ξερόλακκας ανέφεραν ότι σταμάτησαν την κατάληψη εν αναμονή της συνάντησης των δημάρχων Πάτρας, Ναυπάκτου και Δυτικής Αχαΐας, ενώ επιμένουν ότι ο ΧΥΤΑ θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ