Ναυάγησε πετρελαιοφόρο - Τουλάχιστον τρεις νεκροί - iefimerida.gr

Ναυάγησε πετρελαιοφόρο - Τουλάχιστον τρεις νεκροί

πετρελαιοφόρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νοτιοκορεατικό πετρελαιοφόρο ναυάγησε σήμερα στην Κίτρινη Θάλασσα, ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτό, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον τριών μελών του πληρώματος, ανακοίνωσε η νοτιοκορεατική ακτοφυλακή, η οποία απέκλεισε την εκδοχή μιας βορειοκορεατικής επίθεσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στο 4.191 τόνων δεξαμενόπλοιο, κοντά σε νησί, σχεδόν 32 χλμ. νοτιοδυτικά του δυτικού λιμανιού 'Ιντσεον της Νότιας Κορέας, διευκρίνισε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

«Η έκρηξη σημειώθηκε εντός των ναυτικών ορίων με τη Βόρεια Κορέα. Θεωρούμε μικρή την πιθανότητα η έκρηξη να οφείλεται σε βορειοκορεατική επίθεση», πρόσθεσε.

Ένας νοτιοκορεάτης ναυτικός και δύο Βιρμανοί σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη. Πέντε ακόμη Νοτιοκορεάτες και τρεις Βιρμανοί φέρονται ως αγνοούμενοι. Τα υπόλοιπα πέντε μέλη του πληρώματος διασώθηκαν, δήλωσε ο εκπρόσωπος τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται.

Το πλήρωμα αποτελούσαν 11 Κορεάτες και πέντε Βιρμανοί.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία ανακοίνωσε ότι «το πλοίο μεταφέρει συνήθως ντίζελ αλλά αυτή τη φορά μετέφερε βενζίνη. Εξετάζουμε αν αυτό είχε κάποια σχέση με την έκρηξη».

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η έκρηξη οφείλεται αναμφίβολα σε διαρροή υγραερίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ