Εφυγε από τη ζωή η μικρή Ραφαέλα -Το σπαρακτικό μήνυμα της μητέρας [εικόνα] - iefimerida.gr

Εφυγε από τη ζωή η μικρή Ραφαέλα -Το σπαρακτικό μήνυμα της μητέρας [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η μικρή Ραφαέλα, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την ιστορία της.

Το θλιβερό γεγονός γνωστοποιήθηκε από την ίδια της τη μητέρα με ένα σπαρακτικό μήνυμα στο Facebook:

Εφυγε από τη ζωή η μικρή Ραφαέλα -Το σπαρακτικό μήνυμα της μητέρας [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Συγκλονιστική ανάρτηση

«Πάλεψε, πάλεψα, παλέψαμε... Σας είμαι ευγνώμων, τώρα ας προσευχηθούμε να ξεκουραστεί». Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια περιέγραφε σήμερα το πρωί στο Facebook η μητέρα της μικρής Ραφαέλας την κατάσταση με την υγεία της. Η Ραφαέλα έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή από τον τον Οκτώβριο του 2014, όταν είχε τραυματιστεί (σε ηλικία 9 μηνών) βαρύτητα σε τροχαίο, είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και είχε υποβληθεί σε μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

Η μητέρα της, Αντιγόνη Γάτου, έγραψε συγκεκριμένα: «Είναι τρομερό...είναι απίστευτο.... να κρέμεσαι απο ενα μόνιτορ, να δεις έστω κάτι καλό.... Και μέσα σου ξέρεις...... Ξέρεις ότι μετράς αντίστροφα, ότι είναι οι τελευταίες στιγμές σου μαζί της, με το σπλάχνο σου!!!.... Τι έχουν δει αυτοί οι τοίχοι????.... Τι έχουν ακούσει????... Πόσα κρυφά ουρλιαχτά, σφίγγεις τα δόντια και πνίγεσαι... Το βουητό από τα μηχανήματα, τα φωτάκια και οι συναγερμοί οι μόνοι σύντροφοι...Το βλέμμα λύπησης από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές σου ξεσκίζει τα σωθικά ακόμη πιο πολύ... απλώνουν το χέρι τους και σε χαϊδεύουν...και καταλαβαίνεις ότι το χάδι του γιατρού έρχεται όταν πλησιαζει το τέλος..... Ναι...από ώρα σε ώρα, από λεπτό σε λεπτό....το νιώθω....μυριζει θάνατος.... Παλεψε....παλεψα....παλεψαμε.....σας ειμαι ευγνώμων, τωρα ας προσευχηθουμε να ξεκουραστεί...».

Η κατάσταση της υγείας της μικρής είχε χειροτερέψει δραματικά προχθές, Τετάρτη 8 Μαρτίου. Τότε, η Αντιγόνη Γάτου είχε γράψει στο Facebook: «Χάνω το παιδί μου... Πλήρης ανεπάρκεια οργάνων... οξεία παγκρεατίτιδα, νεφρική ανεπάρκεια, η καρδιά με υποστήριξη φαρμάκων σταματάει να κάνει συσπάσεις, η μόλυνση προχώρησε στους πνεύμονες θα τοποθετήσουν καθετήρες...τοποθετήθηκε ήδη χίκμαν...Την κατάσταση τη χαρακτήρισαν εξαιρετικά βαριά κ μη χειρουργήσιμη.... Εκλιπαρώ μη μου γράφετε ίνμποξ, μόνο ένα κεράκι ζητάω....ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ.... ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΤΗ ΔΟΥΛΗ ΣΟΥ ΡΑΦΑΕΛΑ.... Ο,τι πει ο Κύριος....».

Εφυγε από τη ζωή η μικρή Ραφαέλα -Το σπαρακτικό μήνυμα της μητέρας [εικόνα] | iefimerida.gr 1

Πάλευε από το 2014

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2014, όταν η μόλις 9 μηνών Ραφαέλα τραυματίστηκε σοβαρότατα σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη η μητέρα της, έχοντας το παιδί στο καθισματάκι του αυτοκινήτου. Όμως κατά τη διάρκεια της πρόσκρουσης το βρέφος υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χρειάστηκε να υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο Λάρισας και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τον Φεβρουάριο του 2015 όμως, οπότε και τελείωσαν τα χειρουργεία, το κοριτσάκι προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα. Η μικρή νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων με ανοιχτό το κρανίο, ύστερα από δύσκολη χειρουργική επέμβαση και όχι στη ΜΕΘ Παίδων, όπως επιβαλλόταν. Χρειάστηκε υπουργική παρέμβαση για να μεταφερθεί στην ενδεδειγμένη Εντατική.

Στα τέλη Μαρτίου 2015, οι γιατροί έκριναν ότι η μικρή έπρεπε να μεταφερθεί στο εξωτερικό. Όμως, μία λάθος ιατρική γνωμάτευση, όπως είχε πει η μητέρα της εμπόδισε τη μεταφορά της στο εξωτερικό. Η καθυστέρηση και οι εκκλήσεις της κυρίας Γάτου προκάλεσαν την παρέμβαση του τότε υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Τα προβλήματα όμως δεν σταμάτησαν. Στη συνέχεια υπήρξε πρόβλημα με τον τύπο του αεροσκάφους που θα μετέφερε την μικρή Ραφαέλα, το οποίο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για τη μεταφορά ενός βρέφους που έχει υποστεί κρανιοεκτομή. Το εμπόδιο ξεπεράστηκε καθώς η όλη κινητοποίηση από την πλευρά της μητέρας είχε σαν αποτέλεσμα να ευαισθητοποιηθεί η ομογένεια της Γερμανίας και να σταλεί ειδικό αεροσκάφος.

Νέα προβλήματα όμως παρουσιάστηκαν καθώς δεν υπήρχε η έγκριση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου, η οποία τελικά δόθηκε χάρη σε παρέμβαση του κ. Κουρουμπλή. Ολον αυτόν τον καιρό, η Ραφαέλα νοσηλευόταν σε ειδικό δωμάτιο, παλεύοντας για τη ζωή της. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ραφαέλα μητέρα πέθανε συγκλονίζει Facebook
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ