Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη μπλοκάρουν το μεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ - iefimerida.gr

Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη μπλοκάρουν το μεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ

Φωτογραφίες: AP photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την πολιτεία της Χαβάης και η Ουάσιγκτον τάσσεται κατά του διατάγματος Τραμπ για τη μετανάστευση ενώ θα ακολουθήσει και η Νέα Υόρκη.

Ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας της Ουάσιγκτον θα καταθέσει αίτημα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή στο Σιάτλ προκειμένου να εφαρμόσει τα ασφαλιστικά μέτρα για αναστολή της ισχύος του διατάγματος που είχε υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ για την απαγόρευση εισόδου σε πρόσφυγες και μετανάστες από μουσουλμανικές χώρες αλλά και στο αναθεωρημένο διάταγμα που υπογράφηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια ώστε το νέο διάταγμα να μην τεθεί σε ισχύ.

Ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας της Ουάσιγκτον επισήμανε ότι το νέο διάταγμα Τραμπ βλάπτει μια «μικρότερη ομάδα» προσώπων, ωστόσο η πολιτεία συνεχίζει να έχει τη δυνατότητα να προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης γνωστοποίησε από την πλευρά του, με ανάρτησή του στο Twitter, ότι θα ακολουθήσει τις αρχές της πολιτείας της Ουάσιγκτον και θα καταθέσει επίσης προσφυγή κατά του νέου αντιμεταναστευτικού διατάγματος που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ