Η Τουρκία βγάζει και το ερευνητικό Μπαρμπαρόσα στην ανατολική Μεσόγειο - iefimerida.gr

Η Τουρκία βγάζει και το ερευνητικό Μπαρμπαρόσα στην ανατολική Μεσόγειο

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ανατολική Μεσόγειο επιστρέφει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός, με την Τουρκία να ξεκινά νέο γύρο ερευνών για το φυσικό αέριο.

Το γεγονός γνωστοποίησε Τούρκος υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, με δήλωσή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ειδικά αυτή τη χρονιά, στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο, θα κάνουμε σημαντικές εξορμήσεις ερευνών και γεωτρήσεων. Αυτή τη χρονιά, θα γίνουν σημαντικές εξορμήσεις ερευνών και γεωτρήσεων στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο.

Το πρώτο μας σεισμογραφικό πλοίο Μπαρμπαρός και μετά το δεύτερο μας πλοίο θα κάνουν δισδιάστατες και τρισδιάστατες εργασίες και στις δύο περιοχές και θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία ερευνών. Η Τουρκία πλέον μπαίνει σε μια περίοδο στην οποία πρέπει να πραγματοποιηθούν πιο σημαντικές εξορμήσεις», ανέφερε.

Οπως είπε, πάνω από το 60% του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του κόσμου βρίσκεται σε περιοχές κοντά στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ