Μίλερ: Οι ποδοσφαιριστές είμαστε εμπορικά αγαθά, συμμετέχουμε σε τσίρκο - iefimerida.gr

Μίλερ: Οι ποδοσφαιριστές είμαστε εμπορικά αγαθά, συμμετέχουμε σε τσίρκο

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ τις τελευταίες δεκαετίες.

Τα χρήματα, οι απολαβές, η χρηματιστηριακή αξία και γενικότερα τα οικονομικά έχουν μπει πάνω από το ίδιο άθλημα. Σημεία των καιρών θα έλεγε κανείς, αλλά ο Τόμας Μίλερ φαίνεται ότι δεν μπορεί να ανεχθεί την τόσο «βίαιη» εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου.

Ο διεθνής Γερμανός επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου παραχώρησε συνέντευξη στο «GQ Magazine». Εκεί αναφέρθηκε στα υπέρογκα ποσά που δαπανώνται για τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε εμπορικά αγαθά, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Τα ποσά που καταβάλλονται για μεταγραφές είναι παράλογα. Κανένας άνθρωπος δεν αξίζει αυτά τα χρήματα. Οι σύγχρονοι ποδοσφαιριστές είναι σαν τα εμπορικά αγαθά. Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας επηρεάσει. Δεν πρέπει να βάζουμε τον εαυτό μας κάτω από μεγάλη πίεση μόνο και μόνο επειδή αμειβόμαστε με υψηλά ποσά» υποστήριξε αρχικά ο Μίλερ.

Για το πώς επηρεάζει τον ίδιο η συγκεκριμένη εξέλιξη στο ποδόσφαιρο «Είμαι αρκετά χαλαρός. Για εμένα, όλα έχουν να κάνουν με το να περνάς καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να βοηθάς τους συμπαίκτες σου και να κερδίζεις πράγματα. Όμως, πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως είσαι μέρος μίας επιχείρησης όταν είσαι ποδοσφαιριστής. Είσαι μέλος ενός μεγάλου τσίρκου. Δεν πρέπει να αφήσεις αυτά τα πράγματα να σε καταβάλλουν, γατί σε μία τέτοια περίπτωση θα οδηγηθείς στην... τρέλα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τόμας Μίλερ ποδοσφαιριστές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ